Om de meisjes in de schoolvakantie op niveau te houden ben ik altijd op zoek naar doe-boeken of speelgoed waar ze iets wijzer van worden. Goliath Games heeft Smarts Eggs ontwikkelt. Het zijn eenpersoons doolhof puzzels, geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en beschikbaar in verschillende niveaus. Doolhoven zonder valkuilen en doodlopende wegen. Kunnen we eindelijk eens kijken of we hier te maken hebben met halfzachte of uitgekookte eitjes?!

https://www.youtube.com/watch?v=LF2KHXDnKHk

Goliath Games stuurde ons de gehele collectie Smart Eggs op, die bestaat uit zes eieren met bijbehorende stokjes met bolletjes. Het simpelste ei is geel met oranje, level drie en heet Groovy. Het doosje wordt met gejuich ontvangen, blijkbaar kennen ze de Smart Egg van de televisiereclame. Ze vinden het ei erg mooi. De verpakking gaat eenvoudig open, weinig kunstgrepen nodig. Het ei wordt beetgepakt en het stokje wordt er hardhandig ingestopt. “Mama, wat nu?” vraagt dochterlief terwijl ze het stokje ruig heen-en-weer trekt en steekt. “Je stokje doe je in het bovenste gat, dan ga je door het doolhof en in het onderste gat moet het stokje er zonder 20150428_145453weerstand uit kunnen. O ja, en BREEK HET STOKJE NIET!” Haar eerste poging loopt spaak, ze zucht en probeert het opnieuw. Ze bekijkt het ei rondom. Ze zet haar denkhoofd op en met wat beleid lukt het de derde keer dus wel. De kleuter zit op een afstandje mee te kijken en nu wil zij. Ik waarschuw haar dat het een zes plus puzzel is om frustraties te voorkomen, maar ze is vastbesloten. Deze meid duwt door bij weerstand, dus ik houd mijn hart vast. Gelukkig is ze in een milde bui en ook zij kijkt verder dan haar neus lang is en krijgt het stokje tot de laatste hobbel. Dan moet ik haar even het laatste bochtje laten voelen en ze kan het! We pakken door naar level vier: Jester. Ze kennen het principe. Na een paar pogingen, even rustig kijken komt het stokje zonder weerstand uit het labyrinth. Ze vragen om een moeilijkere, level zeven dan maar: Techno. Het kost ze meer en meer moeite en papa wordt erbij gehaald. Zo zijn we toch al even met zijn allen zoet. Een puzzel heeft als speelduur zo’n twintig minuten staat er op internet. Ik heb het niet getimed, maar dat zou bij benadering goed kunnen kloppen. Later die middag worden de Smart Eggs er regelmatig bijgehaald. Nu spelen de zussen een wedstrijd wie het eerste door het doolhof heen is.20150428_145936 (1)

De peuter speelt voor Paashaas en verstopt constant de eieren of de stokjes. Je hebt helaas beide nodig om te kunnen puzzelen. Ze laat in haar haast om ongezien weg te komen een ei vallen, het spat uiteen in stukken. We schrikken maar gelukkig is de Smart Egg weer in elkaar te zetten. Het advies luidt wel om dit niet te vaak te hoeven doen om te voorkomen dat je Smart Egg in een Calimero veranderd.

De zes Smart Eggs lopen van level drie tot en met negen, ze hebben allen een ander labyrinth en ze zijn o.a. hier verkrijgbaar [bol_product_links block_id=”bol_5540c702123d8_selected-products” products=”9200000042855760″ name=”Smart Egg Groovy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.