Veel ouders zijn op dit moment thuis met hun kinderen. En het kan soms best een uitdaging zijn om iedereen te vermaken. Terwijl grote broers en zussen met hun schoolwerk bezig zijn, moeten de allerjongsten ook iets te doen hebben. nijntje zet graag wat tips op een rijtje voor deze kleintjes.

Lekker lezen

Er zijn veel nijntje-boeken waarmee jonge kinderen spelenderwijs nieuwe dingen kunnen leren:

 • nijntje oefent serie
  De serie ‘nijntje oefent’ is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten om het leren van nieuwe woorden en het oefenen van uitspraak op een leuke manier te stimuleren. In deze serie zijn zowel boeken als oefenkaartjes beschikbaar. Hier vind je meer informatie over de nijntje oefent serie.De boeken ‘nijntje oefent werkwoorden’ en ‘nijntje oefent moeilijke woorden’ zijn tot en met juni verkrijgbaar voor een speciale actieprijs van € 5,95.
 • nijntjes krijtboek
  Kleur de plaatjes in, maak de tekening af en oefen met vormen. Maak woorden of namen met de letters op de alfabet-pagina en schrijf de letters na. Het boek werkt net als een schoolbord: de pagina’s veeg je zo weer schoon.Meer informatie vind je hier.
 • nijntjes eerste telboek
  Tel mee van één tot tien en weer terug. Op elke bladzijde staat het getal als cijfer, als Engels woord en als Nederlands woord.Meer informatie vind je hier.Ook verkrijgbaar in deze serie is een Engels-Nederlands ABC-boek.
 • nijntje zoekt de dieren
  Met de schuifjes in dit boek kunnen twee dezelfde dieren bij elkaar gezocht worden. Een leuke manier om het kortetermijngeheugen te trainen en spelenderwijs meer over dieren te leren.Meer informatie vind je hier.

Online spelen en leren

Heb je de website nijntje.nl al eens bezocht? Kinderen kunnen hier kijken naar filmpjes uit de nijntje-series, luisteren naar verhalen, puzzelen, kleuren en allerlei spelletjes spelen. Train het geheugen met memory of leer meer over grote en kleine objecten.

Thuis bewegen

Veel en gevarieerd bewegen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook belangrijk. Daarom heeft nijntje in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie meer dan 20 beweegtips ontwikkeld om fijn te bewegen met kinderen van 1 tot 5 jaar. De tips zijn hier te vinden.

Uitgelichte afbeelding: nijntje newsroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.