Nu we de zomervakantie achter ons hebben gelaten, is het alweer tijd om na te gaan denken over wat er allemaal aan de Sint gevraagd gaat worden in december (of aan de Kerstman natuurlijk). Zoals ieder jaar deel ik een lijst met jullie mbt de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Dit jaar wederom geen genomineerden, maar meteen winnaars.

Inhoud verberg

Speelgoed van het Jaar jury

Ook dit jaar kwam er weer een onafhankelijke jury bij elkaar, om samen te kijken naar wat er op de markt is / gaat komen met betrekking tot speelgoed. Ieder jurylid heeft een andere achtergrond, zoals een pedagoog, redacteur en een inkoper van speelgoed. Met kijkt naar een aantal criteria zoals speelwaarde, originaliteit, vormgeving, prijs/kwaliteit etc. en maakt uiteindelijk een keuze welk speelgoed wint. Soms is dit meteen heel erg duidelijk en soms moet er even over worden doorgepraat om tot een beslissing is genomen. Uiteindelijk volgt er een overzicht van het Speelgoed van het Jaar, dat vervolgens voorzien van het logo van de verkiezing in de winkels terecht komt.

Publiekswinnaars Speelgoed van het Jaar 2022

Het publiek kan nog wel steeds stemmen op de publiekswinnaar. De indeling is dit jaar anders dan voorgaande jaren. In plaats van dat het speelgoed op leeftijd wordt ingedeeld, worden er dit jaar winnaars per speelgoed categorie gekozen. Zo weet je precies welk speelgoed interessant is en wat aansluit bij de interesses van je kind.

Stem op jouw favoriet en maak kans op mooie speelgoedprijzen. Vanaf vandaag (6 september) tot 28 oktober 2022 kan iedereen stemmen op wie de Gouden Publieksprijzen moeten winnen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Nationale Speelgoed Gala. Als je stemt word je ook gevraagd om de naam van jouw school door te geven. De school met de meeste stemmers maakt kans om al het speelgoed te winnen.

Aanmoedigingsprijs

Maxime Maximaal

Hallo, ik ben Maxim (8 jaar)! Om het vermenigvuldigen leuker en makkelijker aan te leren, heb ik een gezelschapsspel ontworpen: maXimaal! Je kan het samen spelen thuis (én op school)! Het zou fijn mocht je maXimaal ook spelen en me laten wat jullie ervan vinden!

MaXimaal steunt Stichting tegen Kanker. Per verkocht maXimaal-spel, schenkt Maxim 50 eurocent aan Stichting tegen Kanker.

Meer informatie vind je hier.

Actie figuren

Horse Club Sofia’s Beauties Beauty Salon 42588 – Schleich

Stalfeest, paardenverjaardag of de eerste schooldag van het jongste veulen: in de beautysalon van Schleich® Horse Club Sofia’s Beauties vind je voor iedere gelegenheid alles wat je nodig hebt. En dankzij de kleermakerij is elk accessoire nu ook op maat gemaakt. Zo kunnen kleine veulens, sportieve pony’s en sterke hengsten met trots hun nieuwe outfits tonen op het podium. Daaronder zit een la waarin je alle strengen, speldjes en kralen voor de haren kunt opbergen. Wist je dat je de manen en staart van ieder paard heel eenvoudig kunt wisselen en borstelen? Wow! Na het poseren komt al dat verse hooi in de gezellige wachtruimte zeker van pas. En er staat zelfs koude citroenlimonade klaar. Maar die is alleen voor de ruiters.

Inhoud: 1x paard Blossom met kambare manen en staart, 1x Trakehner merrie met kambare manen en staart, 1x Maltipoo-puppy, 1x volledig beweegbaar figuurtje Sofia, 1x volledig beweegbaar figuurtje Mrs. Lopez-Mitchell, 1x salon met draaischijf

Meer informatie vind je hier.

Funko Poppen – PBM

Funko Pops zijn plastic verzamelfiguren met een relatief groot hoofd en zwarte, ronde ogen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Funko heeft er een Pop van geproduceerd. Het assortiment bestaat uit klassiekers als Harry Potter tot actuele poppen als Groot. Voor ieder wat wils dus!

Meer informatie vind je hier.

Pokemon Mission Trainer – BOTI

Voer missies uit en vang zoveel mogelijk Pokémon. Je krijgt instructies van de Pokémon detector. Die geeft aanwijzingen en lichtsignalen of je moet springen, kruipen, naar links of rechts moet of de detector moet schudden om de Pokémon te vangen. Vind jij ze allemaal?

Meer informatie vind je hier.

Baby & Peuter

Little Stars Badfontein – Toi-Toys

Dit vrolijke badfonteintje wordt jouw nieuwe beste vriend wanneer je met water speelt, lekker in bad zit of gaat zwemmen! Wanneer het speeltje in contact komt met het water, zal het beginnen met roteren en water om zich heen spuiten. Het fonteintje geeft ook licht, wat het extra leuk maakt!

Meer informatie vind je hier.

My first Wobbly cars – Smart Games

Ga op een hobbeldebobbel avontuur met deze magnetische autootjes! Maak je eigen wiebeltrein en trek hem voort. Mix je autootjes met de metalen ballen en creëer verschillende wiebelende combinaties. Of gebruik het trekkoord als vishengel!

Meer informatie vind je hier.

Play-Doh Kitchen Creations Super colorful cafe playset – Hasbro

Kinderen kunnen net doen alsof ze hun eigen cafeetje runnen met deze superleuke Play-Doh Kitchen Creations Super Colorful Café Playset! Laat je verbeelding de vrije loop met deze superkleurrijke caféspeelset! Met deze caféspeelset kunnen kinderen creatieve Play-Doh-drankjes maken op hun manier. Of kinderen nu koffie, thee of frappés maken van Play-Doh of nepsmoothies, deze set geeft de kleine barista’s veel speelplezier. Bij dit Kitchen Creations-drankjesspeelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar horen ook 8 potjes Play-Doh-boetseerklei en 20 accessoires om hun verbeelding extra kleur te geven.

Meer informatie vind je hier.

Bouw en constructie

Lego City ruimteschip voor verkenningsmissie – Lego

Zin in een buitenaards leuke speelervaring? Laat kinderen vanaf 6 jaar kennis maken met interactief speelgoed door ze te verrassen met de LEGO City Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars (60354) speelset. Ze bouwen zelf een heuse game met LEGO stenen en spelen vervolgens de hoofdrol in avonturen op het beeldscherm, waarbij ze allerlei missies moeten voltooien. Dit avontuurlijke speelgoed bestaat uit een ruimteschip en een rover, plus 3 LEGO City poppetjes, een robothond en een heleboel LEGO onderdelen om spannende bouwuitdagingen in het verhaal mee op te lossen.

Om het bouwbare spel te kunnen spelen hebben kinderen een smartphone of tablet nodig met de gratis LEGO Bouwinstructies app. Met LEGO City Missies speelgoed stappen kinderen in de schoenen van echte helden. Door praktische bouwuitdagingen op te lossen en te reageren op hun favoriete personages op het scherm ontwikkelen ze creatieve en probleemoplossende vaardigheden.

Meer informatie vind je hier.

Gravitrax Power starter Launch – Ravensburger

Met de elektronische GraviTrax POWER-elementen starter en finish kan de speler via de controller (afstandsbediening) met zijn track communiceren. De startsteen en de doelarena kunnen elk maximaal 7 ballen bevatten. De twee POWER-elementen van de ballenbaan zijn radiografisch met elkaar verbonden. Een nieuwe bal moet starten zodra de vorige bal het doel heeft bereikt? Geen probleem met de GraviTrax POWER startset.

Met deze POWER set wordt de volgende bal automatisch de baan opgestuurd! GraviTrax is een flexibel uit te breiden, interactief ballenbaansysteem voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Smartivity Pinball Machine – Smart Games

Bouw een volledig functionele flipperkast met de bouwset ‘Pinball Machine’ van het Indiase merk Smartivity en daag vrienden uit voor een wedstrijdje. Wie scoort de meeste punten? Het constructiespeelgoed bevat 327 benodigde onderdelen en stapsgewijze instructies om de flipperkast te bouwen. Er komt geen lijm of gereedschap aan te pas.

De betrokken wetenschappelijke principes worden uitgelegd in het meegeleverde activiteitenboekje. Uitdagend en educatief speelgoed waarmee kinderen onder andere leren over de werking van hefbomen, stuwkracht en energieoverdracht. Als de flipperkast klaar is, kan het spelen beginnen. Lanceer de bal met de lanceerknop en beweeg de hendels om de bal te schieten en punten te scoren.

Meer informatie vind je hier.

Buitenspeelgoed

X-Shot Skins Last Stand Blaster – Zuru

Kies je Skin en ga de strijd aan met de X-Shot Last Stand! De Last Stand is een pump-action blaster met een roterende cilinder waar 14 pijltjes in passen. De Last Stand heeft slam-fire waardoor je deze pijltjes razendsnel weg kunt schieten. De veer is eenvoudig te spannen met de comfortabele pump-grip. Bovenop de blaster vind je een rail voor accessoires. Wordt geleverd inclusief 16 X-Shot pijltjes.

Meer informatie vind je hier.

Les Papattes – Selecta

De zon brandt op de dieren op de savanne, de rivier is niet ver weg en alle dieren hebben dorst. Kruip in de huid van een dorstig dier dat zin heeft in een spelletje en kom zo dicht mogelijk bij de rivier zonder te worden opgegeten door de krokodillen die zich daar verstoppen. Een spel om te spelen op gras of op zand.

Meer informatie vind je hier.

De Dief- BS Toys

Wees voorzichtig! Er is een dief in de stad! Kies wie de dief is. Kijk goed naar alle waardevolle stukken voordat de dief er één steelt. Draai je om en dan weer terug…hoe goed is je geheugen? Weet jij wat er gestolen is? Wees de eerste die het zegt en win de ronde!

Meer informatie vind je hier.

Duurzaamheid

Ik leer Recyclen – Jumbo

Ik Leer Recyclen van Jumbo leert kinderen spelenderwijs hoe zij het beste afval kunnen scheiden om te recyclen. Met behulp van de 7 spelletjes, activiteiten en tips ontdekken kinderen welk materiaal in welke bak thuishoort. Zo maken we samen de wereld een stukje schoner en mooier! Ik Leer Recyclen is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat spelletjes die samen of alleen gespeeld kunnen worden. Dit educatieve spel is zelfcorrigerend; Op de achterkant van elk fiche staat de kleur van de bak waar dit in moet. Zo kunnen kinderen ook zelfstandig aan de slag met het thema recyclen.

Meer informatie vind je hier.

71007 Wiltopia dierenverzorgingscentrum – Playmobil

Het dierenverzorgingsstation met twee verdiepingen ligt langs de rivier. Hier worden de inheemse dieren verzorgd. Het station is te bereiken via trappen of aan de rivierzijde via een loopbrug. Het station is goed uitgerust voor de verzorging van de dieren en heeft een behandelkamer met een tafel, beweegbare chirurgische lamp, weegschaal, warmtelamp en verlichte monitor voor het bekijken van röntgenfoto’s. Een ladder leidt naar de zolder van het station. Daar wordt voedsel opgeslagen en apparatuur voor insectenonderzoek is beschikbaar. Na een succesvolle behandeling kunnen twee recreatie buitenverblijven door de dieren worden gebruikt. De speelset bevat drie PLAYMOBIL-figuren, Sofia en Liv Palmer, evenals een dierenverzorger, een volledig uitgeruste dierenverzorgingspost met aanlegsteiger en buitenverblijven, een roeiboot, een tapirfamilie, een ocelotfamilie, twee vlinders, een papegaai en vele andere accessoires voor spannende avonturen in de wildernis.

Voor net wat extra kennis biedt de Wiltopia-webapp extra audio- en video-content en neemt kinderen mee naar de leefomgeving van de dieren. Scan eenvoudig de QR-code op de dierenverzamelkaart en haal de gedetailleerde dieren- en plantenwereld in huis. Met de AR-functie is ook een selfie met de tapir mogelijk. Leren op een leuke manier! Wiltopia – Geweldig voor het milieu Wiltopia is de eerste PLAYMOBIL-productlijn die gemiddeld voor meer dan 80% uit duurzaam materiaal bestaat.

Meer informatie vind je hier.

Eco create Decorate you’re Room – Ravensburger

De EcoCreate sets van Ravensburger bevatten alles wat je nodig hebt om geweldige en unieke doe-het-zelfprojecten te maken van materialen die je thuis niet meer nodig hebt, zoals bijvoorbeeld lege melkpakken of wc-papierrollen. De knutselobjecten krijgen een tweede bestemming en dienen als handige accessoires en als sfeervolle decoratie in de kinderkamer. De eenvoudige instructies loodsen je stap voor stap door elk project en staan garant voor een prachtig eindresultaat. Upcycling en knutselen in één: Met EcoCreate Maxi Decorate my roomkunnen kinderen geweldige upcycling projecten maken met materialen die ze niet langer thuis nodig hebben en de knutselmaterialen die in het product zitten.

Meer informatie vind je hier.

Familiespellen Jong (6 t/m 10 jaar)

Stella – Asmodee

In het competitieve kaartspel Stella – Dixit Universe moeten spelers beelden interpreteren naar aanleiding van een gemeenschappelijk woord. Kies dezelfde kaart als de andere spelers om te winnen! Je moet risico nemen, maar ook oppassen dat je niet in de val wordt gelokt. Heb jij het lef om de sterren achterna te jagen?

Meer informatie vind je hier.

Cross Clues – Geronimo

Cross Clues is een coöperatief spel over het leggen van verbanden tussen aanwijzingen. Werk samen om het raster van codewoorden in te vullen door aanwijzingen te geven die de kruising van twee verschillende codewoorden in het raster voorstellen. Denk goed na over je aanwijzingen en denk als een team om zoveel mogelijk van het raster in te vullen! Duizenden verschillende combinaties garanderen eindeloos speelplezier..

Meer informatie vind je hier.

Renature – HOT Games

Renature is een prachtig spel voor 2-4 spelers waarbij je prachtige dominostenen met dieren gebruikt om tuinen aan te leggen en zo gebieden in bezit te krijgen. Elke speler krijgt een bord met grote stukken hout in de vorm van graszoden, struiken, dennen en eiken. Deze planten gebruik je om de meerderheid te krijgen in een tuin en zijn verkrijgbaar in een neutrale kleur en in de eigen spelerskleur. Bovendien krijgt elke speler een stapel dominostenen met elk twee van de tien dierenmotieven.

Meer informatie vind je hier.

Familiespellen Oud (10+ jaar)

Click – Jolly Dutch

Jullie staan op de Chinese Muur en natuurlijk wil jij de beste foto’s mee naar huis nemen! Wissel, schuif en speur de Chinese Muur af op zoek naar de beste compositie. Maar zorg dat je snel genoeg bent, anders heeft je tegenstander de foto al gemaakt! Dit spel is ECOFRIENDLY! Het spel is gemaakt van FSC materialen, biologisch afbreekbaar plastic en inkt, en hars in plaats van lijm. Daarnaast is de productie en het vervoer CO2 gecompenseerd.

Meer informatie vind je hier.

Kudde Gedrag – Megableu

Het doel van Kuddegedrag is om als eerste speler acht koefiches te verzamelen. Doe dit door als de kudde te denken en hetzelfde antwoord op te schrijven als alle andere spelers!

Het spel begint met een willekeurige vraag. Liever robotarmen of robotbenen? Wat is het grootste dier dat je zou kunnen optillen? Wat is de beste donutvulling? Iedereen schrijft stiekem een antwoord op en als iedereen klaar is, dan onthullen de spelers één voor één hun antwoorden. Wanneer alle antwoorden zijn onthuld, tel ze dan op om erachter te komen welk antwoord het meest voorkomend was. Als je antwoord tot de meerderheid behoort, verzamel dan één koefiche als beloning.

Als je de enige speler was die een antwoord opschreef dat niet overeenkwam met dat van iemand anders, dan ben je een vreemde eend in de bijt. Als straf moet je de Roze Koe aan jouw kudde toevoegen en is je kudde voorlopig niets waard – totdat je de Roze Koe aan iemand anders kan doorgeven. Want wie die Roze Koe in zijn of haar bezit heeft, kan het spel NIET winnen.

Meer informatie vind je hier.

Robin Hood – 999 Games

Neem het op tegen de Sheriff van Nottingham in dit coöperatieve avonturenspel. Verken het prachtig geïllustreerde speelbord en ontdek de geheimen van Sherwood Forest. Elke keuze die je maakt, beïnvloedt het verloop van het verhaal. De Avonturen van Robin Hood maakt gebruik van een begeleidend boek. Zo maak je geleidelijk aan kennis met het spel en hoef je van te voren bijna geen spelregels door te nemen. Het prachtig vormgegeven speelbord bevat locaties, die door middel van inkepingen en verwisselbare lagen tijdens het spel veranderen.

Meer informatie vind je hier.

Kennerspellen

Libertalia – 999 Games

De eilanden van Galecrest zitten vol met buit. Als luchtpiraat ga jij de strijd om roem en rijkdom aan. Je leidt je eigen bende piraten, die je een voor een naar de verschillende eilanden stuurt. Rang en reputatie bepalen of jij de buit binnensleept. In Libertalia krijg je per ronde een aantal karakterkaarten, waarvan je er vervolgens per beurt één in moet zetten. Elke speler heeft dezelfde karakterkaarten. De hoogste karakterkaart die op een eiland is geplaatst, wint de buit. Bij gelijkstand wint de speler met de beste reputatie. Zwakkere piraten kunnen echter nog een tactische rol spelen in de nachtfases, die na de eilandfases plaatsvinden.

Libertalia is een tactisch spel, waarbij je goed moet letten op wat je tegenspeler van plan is. Jullie hebben immers allebei dezelfde kaarten op handen! Hierdoor ontstaat een spannend kat-en-muis-spel. Wie zet het slimst de karakterkaarten in en gaat er met de buit vandoor? Libertalia bevat ook speciale automa-regels voor solospelers!

Meer informatie vind je hier.

Turning Tides – Never be board games

 

Turning Tides is een spannend spel voor twee spelers. Het doel is om het het schip van je tegenstander in drie zones kapot te schieten, of de hele crew uit te schakelen.

Meer informatie vind je hier.

The Hunger – Geronimo

Het spel The Hunger is een deckbuilding game waarin de spelers hongerige vampiers zijn. Het spelbord van The Hunger toont een koninkrijk met een spiraalvorminge weg. De spelers moeten de weg afgelegd hebben in 15 rondes. Soms zijn er splitsingen waar ze keuzes maken (weg, water, spoor). In het spel The Hunger is het belangrijk om punten bij elkaar te sprokkelen. Wanneer de spelers echter niet voor zonsopgang terug in het kasteel of op het kerkhof zijn, dingen ze niet mee naar de overwinning. Van de spelers die tijdig aangekomen zijn, wint de speler met de meeste punten!

Meer informatie vind je hier.

Kidult

Lego Icons Orchidee – Lego

Geniet van een ontspannend bouwproject en maak een prachtige plant voor in huis met dit LEGO® Orchidee (10311) modelbouwproject voor volwassenen. Neem rustig de tijd en zet de gedetailleerde witte en roze bloemen en de vaas in elkaar. Het model is geïnspireerd op een echte orchidee en heeft onderaan 5 bladeren en 2 luchtwortels voor een authentiek displaymodel. Bouw de blauwe geribbelde vaas en vul deze met de bruine LEGO onderdelen: de schorsstukjes waar een echte orchidee in groeit.

Geef je eigen draai aan je orchidee door de stengels, bloemen, wortels en bladeren van het model aan te passen voor de perfecte look of bouw de stengels op andere manieren voor verrassende nieuwe combinaties. Kom even helemaal tot rust met de bouwbare modellen uit de LEGO Botanische Collectie die speciaal zijn ontworpen voor volwassenen.

Meer informatie vind je hier.

Beedz Art Kahlo 5000 – SES

Maak zelf een prachtig kunstwerk van strijkkralen van ca. 30x30cm groot met BEEDZ Art. Een echte eyecatcher voor aan de muur van bijvoorbeeld woon- of slaapkamer. Plaats eenvoudig de kralen in het juiste patroon, zoals aangegeven op het grote instructievel. Strijk daarna de kralen aan elkaar tot één geheel. De set bevat 5000 strijkkralen in de juiste kleurenmix, vier koppelbare strijkkralenborden, een instructieposter met groot voorbeeld, een groot strijkvel en verstevigingsvlies. BEEDZ Art is een complete activiteit met alle benodigdheden om direct aan de slag te kunnen met een nieuwe creatieve uitdaging!

Meer informatie vind je hier.

2 Indigo rear mirror puzzel Verkeersdrukte – Jumbo

Een nieuwe, eigentijdse puzzel: de Rear View Mirror puzzle. Deze puzzel is extra uitdagend omdat je je de verkeerssituatie die je in de achteruitkijkspiegel ziet, in spiegelbeeld moet puzzelen. Bovendien is niet de gehele situatie zichtbaar en zul je de buitenste randen zonder voorbeeld moeten leggen. Hierdoor onderscheidt deze puzzel zich van bestaande puzzels. Deze 1000 stukjes puzzel is modern en vernieuwend. En dit is nog maar het begin!

Meer informatie vind je hier.

Kinderspellen

Peek a Zoo – Smart Games

De dierentuindieren spelen graag kiekeboe! Kun jij met je kleine oog spioneren waar deze vrolijke dieren heen moeten? Kies een uitdaging en probeer de juiste blokjes te stapelen zoals aangegeven op de uitdagingskaart.

Peek-A-Zoo is een geweldig educatief spel voor kleuters om taalvaardigheden te oefenen, te leren over kleuren, dieren en concepten zoals boven, onder, binnen en buiten. Dit educatieve spel is gemaakt van kwalitatief, duurzaam karton en is gemakkelijk op te bergen en overal mee naar toe te nemen.

Meer informatie vind je hier.

Dodo – 999 Games

De heilige dodo van de Hagulaminapitopasi-stam legt ieder jaar op de top van een berg een ei. Dit ei rolt tergend langzaam richting de afgrond. Samen met je medespelers zet je alles op alles om het ei te redden. Dit doe je door bruggen te bouwen, die ervoor zorgen dat het ei veilig en wel naar een boot aan de voet van de berg rolt. Maar als jullie te langzaam zijn, valt het ei te pletter!

In dit hilarische geheugen- en actiespel moet je samen zo snel mogelijk genoeg fiches vinden om bruggen op de berg te zetten. Dit doe je door met een dobbelsteen te rollen en het juiste bijhorende fiche onder alle gedekte fiches te vinden. Alleen als je onthoudt welke fiches waar liggen, kun je op tijd de bruggen in elkaar zetten. Dodo is een race tegen de tijd. Het wiebelende ei heeft namelijk een eigen willetje. Soms kruipt het ei met een slakkengang de berg af. En soms rolt het ei ineens met een rap tempo bijna een brug af. Weten jullie het ei op tijd te redden?

Meer informatie vind je hier.

Hoofd Bewaking – Identity Games

Jouw huis is een museum en ligt vol met waardevolle kunstschatten. Probeer met een team van dieven zo veel mogelijk voorwerpen te stelen en naar de vluchtauto’s te brengen. Maar pas op, want een van de spelers is het. Hoofd Bewaking: een levende beveiligingscamera! Het is zijn taak om de dieven op heterdaad te betrappen. Wordt geleverd in full-colour doos. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Knutsel en creatief

Origama 3D peacock – Selecta

Origami 3D bestaat uit een reeks kleurrijke figuren die beschikbaar zijn in diverse uitvoeringen. Van een lief konijntje, een fantastische eenhoorn en een prachtig bloemstuk tot de prijswinnende pauw! De keuze is gigantisch! De sets bevatten kant-en-klare snijvormen, met een duidelijk gemarkeerde buiglijn, die zelfs de richting waarin het papier gebogen moet worden aangeeft. Voor iedere creatie is een stappenplan in beeld gebracht, die je via de QR-code op de verpakking kunt bekijken. Je kunt echter ook je eigen fantasie de vrije loop laten en zelf een creatie maken. Een creatieve en uitdagende bezigheid met een schitterend eindresultaat!

Meer informatie vind je hier.

Docter Squish Squisy maker – Boti

Doctor Squish is de nummer 1 squishy Doc op YouTube, TikTok en Instagram – met in totaal meer dan 1 miljard views! Ze maakt allerlei cool DIY-slijm en beoordeelt putty en alles squishiliscious! Nu kan jij ook je eigen squishies maken met de Squishy Maker! Word jij de volgende Doctor Squish? Maak je eigen squishies! Pomp om de grootte van je squishy te bepalen – klein, middel of GIGANTISCH! Vul de squishy! Je kunt je squishy vullen met wat bij de Squishy Maker wordt geleverd of met je eigen slijm en vulling! Squish! Geniet van je eigen squishy!

Meer informatie vind je hier.

Lego Dots Eenhoorn creatief gezinsset (41962) – Lego

Maak samen spelen nog leuker met de LEGO DOTS Eenhoorn creatieve gezinsset! Het creatieve speelplezier begint zodra kinderen de doos openen. Deze set boordevol leuk eenhoorn speelgoed is speciaal ontworpen voor knutselfans vanaf 6 jaar en bevat 5 verschillende DOTS voorwerpen. Met dit creatieve 5-in-1 feestpakket kunnen kinderen 5 verschillende LEGO DOTS voorwerpen knutselen, waaronder 2 smalle armbandjes, een bakje met los deksel in de vorm van een eenhoorn, om te gebruiken als sieradendoos of pennenbakje, plus een klein letterbord en een slinger.

Meer informatie vind je hier.

Pluche

Magic Mixies Magische ketel met echt mist – Spectron

Ervaar échte magie met de Magic Mixies Magische Ketel! Wie tover jij op Magische wijze uit de Ketel tevoorschijn? Je Ketel wordt geleverd met een speciale Toverstaf en alle magische ingrediënten die je nodig hebt om een toverdrankje te mixen, waaruit je eigen interactieve, pluchen vriendje zal ontstaan! Voeg stap voor stap alle magische ingrediënten, zoals de kristallen edelsteen en de magische veer, toe aan je Ketel. Na elke stap zal de Ketel het ‘tik tik tik’ signaal geven. Tik dan 3 keer met je toverstaf op de ketel en de Ketel zal reageren met groen licht en verschillende geluiden. Je zult versteld staan hoe uiteindelijk je pluchen Mixie uit de ECHTE mist tevoorschijn komt.

Meer informatie vind je hier.

Rainbocorns Puppycorn Surprise – ZURU

De allerleukste verrassingseieren!

Meer informatie vind je hier.

Woezel en Pip Buurpoes Lopend en Pratend – van der Meulen

Je eigen interactieve Buurpoes met geluid, een unieke speelervaring! Nu kun je ècht spelen met jouw favoriete vriendje uit de Tovertuin! Aai haar over haar hoofdje of lijfje en ze begint te praten. Ze kan zelfs lopen en met haar staartje zwaaien. Speel, loop, lach en zing je met Buurpoes mee?

Meer informatie vind je hier.

Poppen

Cry Babies Dressy Coney huilpop – Spectron

Maak kennis met de nieuwe Cry Babies Dressy Coney pop! Ze draagt voor het eerst een schattige trendy outfit: een wit zacht jasje met oren, een roze jurk en een legging met stippen. Ook draagt ze mooie roze schoenen! Je kunt haar uit en aankleden en zo eindeloos met haar spelen. Ze heeft mooie kristallen ogen en nieuw écht haar voor extra stylingplezier. Maar Dressy Coney kan ook echte tranen huilen en schattige huilgeluidjes laten laten horen. Stop je haar speentje in haar mond, dan zal ze stoppen met huilen en weer tevreden zijn.

Meer informatie vind je hier.

L.O.L. Suprise OMG Fashion style Edition – MGA

Verzamel alle 4 Fashion Show OMG’s: Fashion Show Style Edition Missy Frost, Fashion Show Style Edition LaRose, Fashion Show Hair Edition Lady Braids en Fashion Show Hair Edition Twist Queen.

Meer informatie vind je hier.

Gabby’s magische poppenhuis – Spinmaster

Speel in je eigen poppenhuiswereld met het DreamWorks Gabby’s Magische Poppenhuis. Dit fantastische poppenhuis voor kinderen is meer dan 60 cm hoog en zit bomvol fantastische functies om te ontdekken, waaronder een toren met verassing dosjes, werkende krulstaartlift, geluiden en nog veel meer. Met een Gabby-pop-actiefiguur van 8,9 cm, Pandy Poek-figuur, meubilair voor elke kamer, drie accessoires en twee verassing dosjes kun je direct aan de slag. Met zijn op een kat geïnspireerde vorm en kleurrijke details ziet Gabby’s Magische Poppenhuis er net zo uit als het huis van tv-serie.

Meer informatie vind je hier.

Voertuigen

Exost RC Rhino Wave 4×4 Off Road Stunt car – Spectron

 

De Exost RC Rhino Wave 4×4 Off Road Stunt car met een schaal van 1:8 rijdt over land én rijdt over water! Dit amfibie voertuig heeft duurzame, lichtgewicht banden met anti-shock vering die alle ondergronden aankunnen. Rhino maakt met gemak 360 graden spins en behaalt snelheden van wel 30 km/u. Uitgerust met een twin turbine, waardoor de Rhino extra kracht en snelheid krijgt in het water.

Meer informatie vind je hier.

Maisto Red Bull racing RB15 – De Tombe

Maisto Tech RC radiografisch bestuurbare auto van de Red Bull RB15 #33 Max Verstappen uit het seizoen 2019. Met deze modelauto in schaal 1:24 kruip je zelf achter het stuur van de RB15!

Meer informatie vind je hier.

Wetenschap en Educatie (STEAM)

Het verhaal van koning schaak – Megablue

De makers van Koning Schaak probeerden 12 jaar geleden een kind te leren schaken door alle zetten uit te leggen. Het kind werd nieuwsgierig en vroeg ‘Waarom?’ Om dit beter uit te leggen is er een leuk sprookje geschreven over Koning Trippel. De dwaze Koning Trippel leeft in een kussenkasteel en is bang is voor alles! Bijen, bomen, stinkkaas en zelfs zijn eigen knieën. Als hij beweegt, trilt zijn hand, kraakt zijn been en zet hij per beurt één bang stapje. Door deze uitleg vragen kinderen niet meer waarom Koning Trippel maar een stapje kan zetten, ze pakken hem op en verplaatsen hem één stapje per beurt.

Door dit leuke sprookje worden de regels van het schaken eenvoudig uitgelegd. Elk schaakstuk heeft een geïllustreerd verhaal over hoe dat stuk graag beweegt. Om deze sprookjes tot leven te brengen, hebben de makers gewone schaakstukken met een handigheidje gemaakt. In elk schaakstuk kan een eigen sprookjesfiguur geplaatst worden. Op die manier kunnen kinderen de sprookjes visueel met het schaakbord verbinden en begrijpen hoe de stukken bewegen. Nadat de kinderen naar de sprookjes hebben geluisterd, kunnen ze volledige schaakpartijen spelen.

Het verhaal van Koning Schaak bevat een speelbord met 2 speelzijden: één sprookjesachtige schaakzijde met de sprookjesfiguren en een gewone schaakzijde voor een normaal schaakspel. Inhoud: 32 personages; 1 verhalenboek met schaakinstructies, 30 minigame-fiches, 2-in-1 schaakbord, 2 opbergzakken voor schaakstukken en spelregels.

Meer informatie vind je hier.

Elektronisch lab – Clementoni

Ga op avontuur in de wereld van elektriciteit met een laboratorium waar je werkende elektronische circuits kunt bouwen! Met de gepatenteerde modules wordt stroomkringen maken echt leuk. De precisie van de juiste assemblage en het vermogen van een werkend circuit, om alle geheimen van de elektronica op een leuke en zelfstandige manier te leren. Van het bouwen van onderdelen tot het maken van elektrische circuits die allemaal verschillend werken: dit is een boeiende set die vindingrijk denken stimuleert.

Meer informatie vind je hier.

My interactive video Microscoop – Vtech

 

Mijn Interactieve Video Microscoop is een serieuze microscoop. Dankzij het volwassen kleurenscherm dat tot wel 200 vergroot opent zich een kleurrijke, kleine wereld vol geheimen. Een wereld van planten, dieren, insecten, huid, haar, bacteriën en zelfs virussen. Ineens zit je er met je neus bovenop, verbaas je je over vormen, kleuren, aantallen en nog veel meer.

De negen bijgeleverde dubbelzijdige Smart Slides herbergen een schat aan informatie en weetjes en zijn goed voor meer dan 240 informatieve video’s en afbeeldingen. Zodra zo’n slide onder de lens van de microscoop wordt geschoven zie je de afbeeldingen live en starten informatieve video’s die door de BBC zijn gemaakt en speciaal voor ons werden vertaald. Leuk is dat je ook eigen voorwerpen onder de lens kunt leggen (er zijn twee lege Smart Slides inclusief). Iets dat je vindt in het bos, de tuin of op het strand misschien? Je kunt er zelf foto’s van maken en deze opslaan, wel honderd. Ben je fanatiek en stapelt het materiaal zich op, dan is het geheugen makkelijk uit te breiden met een microSD-kaart.

Onderzoek is serious business, maar niet het enige waar Mijn Interactieve Video Microscoop zich voor leent. Leerzame spelletjes speel je er net zo goed mee. Wat te denken van een quiz, leerzame weetjes of het spel waarbij cellen het opnemen tegen virussen? Of waar je schimmel verwijdert en cellen geneest? Het kan bijna niet anders… hier wordt de basis gelegd van toekomstige knappe koppen die de wereld gaan redden!

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.