De vakantie gaat beginnen, de voorpret van uitzoeken is al lang voorbij en het echte plezier komt er aan. Er zijn echter nog twee dingen die je moet doen. Inpakken van de tassen en daarna de auto volladen. In deze blog geef ik je tips over hoe je dit het beste kan aanpakken.

Stapelbaar

Koffers, tassen en kratten heb je in allerlei vormen en maten. Voordat je de kleding en kampeerspullen gaat inpakken, neem je het spelletje Tetris in je hoofd. Weet je nog die frustratie als je tussen twee vormen een leeg blokje overhield? Zo werkt het met inpakken van de auto ook. Die lege plekjes zijn loze ruimte. Zorg ervoor dat als je kratten inpakt, de krat zo gevuld mogelijk is, maar dat spullen niet boven de rand uitkomen. Het is handig om een tweede krat erop te kunnen plaatsen. Dat geldt ook voor koffers en tassen, vul ze zo vol mogelijk zonder loze ruimtes.

Zware spullen onderop

De tent is vaak één van de zwaarste onderdelen die mee gaat in de auto. Sterker nog, vaak het grootste voorwerp dat de achterbak in gaat. Plaats deze onderop en vul daarna de bodem op met de kratten en grootste en zwaarste tassen. Is je onderlaag helemaal goed gevuld, dan kijk je of er nog kleine ruimtes over zijn die bijvoorbeeld opgevuld kunnen worden met kussens, dekens of kleinere onderdelen van de bagage.

Extra ruimte

Weet je van te voren dat je weinig ruimte hebt in de auto om spullen te plaatsen, dan kun je extra ruimte creëren door een Hapro dakkoffer aan te schaffen. Dergelijke koffers kunnen net dat verschil maken tussen wat beenruimte of compleet opgepropt zitten met kramp aan de benen als gevolg.

Nodig voor onderweg

Moet je een flink stuk rijden om op je bestemming te komen, dan is het fijn om dekens en kussens in het passagiersgedeelte te hebben. Lekker een tukkie doen terwijl de chauffeur je een eind op weg brengt. Zet een tas met broodjes en drinken ook voorin, zo kun je er tijdens het rijden bij en hoef je niet voor elk hapje te stoppen op een parkeerplaats. Bedenk vooraf goed wat je onderweg vaker wilt hebben. Een leesboek, ipad, kleurboek of een spelletje autobingo zijn handig om in de buurt te hebben.

Taakverdeling

Goed, een persoonlijke deel. Als er iets is wat ik irritant vind, is het wel dat er meerdere personen van alles in de auto proppen en je compleet het overzicht kwijt bent. Zo hebben wij een vaste verdeling. Eentje pakt de tassen en kratten in en de ander maakt de Tetris compleet in de auto. Goed overleg hierbij is handig zodat je weet wat de ander in de tassen gedaan heeft en je dus weet in welk gedeelte van de auto dit moet.

Alles naast de auto

Heb je alle tassen, koffers enzovoorts ingepakt, zet ze dan naast de auto neer. Het liefst een beetje uitgespreid en niet als een berg op elkaar. Bekijk de afzonderlijke onderdelen als puzzelstukjes en begin met inpakken. Kijk naar formaat en vormen zodat je alles zo afgevuld mogelijk kunt plaatsen. Mocht het lukken, dan zorg je ervoor dat bij de achterruit een stukje raam vrij blijft zodat je de achteruitkijkspiegel kunt blijven gebruiken.

Ingepakt

Alles ingepakt? Dubbelcheck? Kunnen alle deuren en ramen nog dicht? Dan is er nog maar één ding te doen: instappen en wegwezen. Fijne kampeertrip!
Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.