Wat een geluk! Mijn schoonouders hebben een familiehuis op Texel! Inmiddels hebben we er meerdere weekendjes doorgebracht met ons dochtertje van bijna 3. Afgelopen zomer zijn we er zelfs 2 weken lang geweest. Wat een heerlijke bestemming voor een vakantie of weekendje weg. En helemaal met kinderen! 

Het begint al bij de bootovertocht. De boten van TESO zijn voorzien van verschoningsruimtes en speelhoek. Maar ook op het eiland is het een en al kindvriendelijkheid. Vrijwel elk restaurant of strandtent op Texel is ingesteld op kinderen, de ene net iets meer dan de andere maar vaak vind je er wel een verschoningsruimte, kinderkaart, speelhoek of zorgen ze voor wat tekenplezier aan tafel. Kortom, Texel met kinderen is wat mij betreft een aanrader.

In dit blog geef ik je mijn persoonlijke top 5 tips voor Texel met kids!

Fietsen op Texel

Texel is relatief gezien best een groot eiland. Je zit zo een half uur in de auto om van de ene kant naar de andere kant te rijden. Prima, maar voor kleinere stukjes – en met name als je er wat langer zit – is het ook wel lekker om fietsen te huren. Er zijn meerdere fietsverhuurders op Texel. Die verhuren ook kinderfietsen, kinderzitjes en ook (elektrische) (bak)fietsen. Die laatste kan ik je trouwens wel aanraden met de fietspaden door de duinen heen en de wind van voren.

Strandtenten op Texel

Er zijn verschillende strandtenten op Texel en zoals aangegeven is vrijwel elke strandtent ingespeeld op kinderen. Wat wij persoonlijk wel fijn vinden, is dat je er vanuit de auto zo bent en dat er wat faciliteiten zijn voor kinderen. Onze persoonlijke favorieten zijn: strandpaviljoen 12 en paal 33 (Kaap Noord). Beide zijn goed te bereiken met de auto en geschikt voor bijvoorbeeld even een drankje of hapje te eten met kinderen.

Kindvriendelijke stranden op Texel

Voor een dagje strand vinden wij paal 20 bij de Koog ideaal. Je mag hier zwemmen, er is strandwacht. Je kunt er strandspulletjes kopen, het is gemakkelijk te bereiken met de auto (wel weinig parkeerruimte) en de fiets en je kunt bij het hippe Bries heerlijk lunchen of de dag afsluiten met een borrel, terwijl de kinderen nog lekker op het strand spelen. Ideaal voor een dagje strand!

Uitjes met kinderen op Texel met slechter weer

Texel biedt zo veel leuks voor kinderen! Maar ja, het blijft toch Nederland. Je weet nooit wat het weer doet. Niet getreurd, bij minder goed weer kun je bijvoorbeeld terecht bij vakantiepark de Krim. Daar hebben ze het grootste indoorspeelparadijs van het eiland. Bij de Krim kun je overigens ook zwemmen in het overdekte zwembad en voor de oudere kids is er een bowlingcentrum; al deze faciliteiten zijn er ook voor mensen die niet in het park overnachten. Daarnaast mag een ochtendje of middagje Ecomare natuurlijk niet ontbreken. Het is gedeeltelijk buiten maar prima voor een dagje als het wat minder weer is. Een must visit als je met kinderen op Texel bent!

Texel met kinderen met mooi weer

Ook met mooi weer is er genoeg te doen! Je kunt natuurlijk naar het strand gaan maar als je van meer activiteit houdt of de dagen een beetje wilt afwisselen ga dan bijvoorbeeld zeehonden spotten op de waddenzee. Of pluk je eigen fruit bij de zelfpluktuin met kabouterroute. En vergeet ook zeker niet het allerlekkerste ijs te eten bij ijsboerderij Labora. Terwijl jij lekker geniet van de aardbeienknoert (tip!) genieten de kinderen na (of voor) het ijsje van de speeltuin!

Dus Texel met kinderen? Ik kan het iedereen aanbevelen! En wat ook fijn is, ze verkopen er gewoon Pampers, Nutrilon en de fruit- en groentehapjes in supermarkten als Jumbo. Net zoals je gewend bent dus ook voor een eerste vakantie met baby is Texel zeer geschikt!

Dit blog is geschreven door Anne Rakhorst van Takemeto.nl, hét reisplatform voor mama’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.