Volgens mij heb ik het al weleens in een blog geschreven; mijn ouders hebben jarenlang een stacaravan gehad, waar we in de zomer naartoe gingen om vakantie te vieren. Niet dat we nooit ergens anders heen ging, maar de caravan, dat was gewoon ons tweede huis. Jarenlang groeide ik op, samen met de andere camping-kids. Wat een plezier hebben we gehad…en wat hebben we veel gezwommen in het heerlijke meer (met natuurwater, zonder chloor). Tot dat er een moment kwam, dat het onderhoud van de caravan en kavel te veel werd. De boel werd verkocht en we sloten een ontzettend fijne periode af…

Voorlopig zit het er echt nog niet in, een stacaravan kopen. Plus; ik heb geen idee hoe mijn vriend er tegenover staat. Die is toch meer van de luxe hotels op vakantie! Maar wellicht is hij op een dag om te turnen en ziet hij in dat een eigen vakantieadresje gewoon heel relaxed is, zeker met kinderen. Dit soort beslissingen moet je ook zeker niet overhaast nemen, enne, first things first…eerst gewoon een huis kopen over een tijdje.

Maar, als de dag komt dat we toch gaan kijken voor een stacaravan, dan is het belangrijk om te weten of we voor een gloednieuwe variant gaan, of een fijn tweedehandsje. Mijn ervaring leert dat men zuinig is op een caravan…en natuurlijk scheelt het in prijs als je kiest voor een caravan die al gebruikt is. Je kunt hem altijd opknappen naar jouw eigen wensen (binnen en buiten). Let wel altijd goed op de kwaliteit.. wat goedkoop is meestal duurkoop. Neem een kijkje bij een caravancentrum en laat je goed infomeren!

Misschien ook wel handig; ga van tevoren op zoek naar een fijne camping. Een stacaravan staat natuurlijk op een vaste plek en is iets heel anders dan een caravan die je achter de auto hangt. Er zijn genoeg campings te vinden in Nederland, maar ook erbuiten.

Afbeelding: Pixabay

One thought on “Op vakantie…in je eigen caravan

  1. Wat ook heel leuk is, vooral om bijv te kijken wat je vriend ervan vind is om eens een camper of stacaravan of caravan te huren! Voor een weekend of weekje huur je zo een mooi exemplaar en kun je het eens écht beleven!

    Absoluut een aanrader, maar wees gewaarschuwd! We hebben mijn schoonouders destijds op reis gestuurd met een gehuurde camper en nu zijn ze op zoek naar een exemplaar om te kopen! Dus je zou zomaar eens verliefd kunnen worden! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.