Als je op vakantie gaat is het altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Je kunt dan kiezen tussen een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Wat zijn nou precies te verschillen en hoe kom je erachter wat het beste bij je past? En op welke manier kun je de goedkoopste optie vinden? 

Doorlopende reisverzekering

Indien je kiest voor een doorlopende reisverzekering, dan ben je verzekerd op tijdens iedere vakantie. Dit geldt ook voor een onverwachte trip naar een zonnig oord, of een weekendje weg voor een stedentrip met kinderen. Een doorlopende reisverzekering dekt verschillende onderdelen; wat er standaard gedekt is, verschilt per verzekeraar. Vaak is er wel een mogelijkheid om onderdelen die niet standaard gedekt zijn, (optioneel) mee te verzekeren.

Een doorlopende reisverzekering is handig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, of wanneer je langer dan 21 dagen achtereenvolgens weg gaat. De dekking is wel alleen geldig als je daadwerkelijk op reis bent. Kies nooit voor de eerste de beste optie, maar verdiep je eens in het fenomeen reisverzekeringen. Reisverzekeringen vergelijken levert je in korte tijd een mooie besparing op. Je zult zien dat het echt niet altijd nodig is om de hoofdprijs te betalen voor een goed product, dat perfect bij je past. 

Annuleringsverzekering bij een doorlopende reisverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking als de reis onverhoopt niet door kan gaan of moet worden afgebroken. Deze kun je als aanvulling op je doorlopende reisverzekering afsluiten, maar ook als losse verzekering.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten voor de duur van één bepaalde reis. Je kunt op deze manier per keer afwegen of een reisverzekering (en de dekking die erbij hoort) nodig is. Deze tijdelijke verzekering heeft een vaste ingangsdatum en einddatum. Je verzekert hiermee een reis, vanaf het vertrek van huis tot aan terugkomst.

De dekking van een kortlopende reisverzekering is niet anders dan die van een doorlopende reisverzekering. Sommige reisverzekeringen hebben een hele uitgebreide basisdekking en andere een beperkte basisdekking met optionele dekkingen om bij te sluiten.

Annuleringsverzekering bij een kortlopende reisverzekering

Een annuleringsverzekering wordt los van een kortlopende reisverzekering afgesloten. Dit kan bij verschillende verzekeraars (check zeker welke voor jou het goedkoopste is). Als de kortlopende reisverzekering en de annuleringsverzekering tegelijkertijd bij dezelfde verzekeraar afgesloten worden, betaal je vaak maar één keer poliskosten.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.