Na een hectische periode kunnen we weer vooruitkijken naar een jaar waarin er weer meer mag en kan. De herfst heeft zich inmiddels aangediend en dit is ook de tijd dat we weer nadenken over de vakantiedagen in 2022. Reiswebsite TravelHunter geeft je tips over hoe je als ouder het meeste uit je vakantiedagen kunt halen. Met onderstaande truc kun jij je vakantiedagen in 2022 zelfs verdubbelen!

Reizen met kleine kinderen

Wanneer je op pad gaat met kleine kinderen die nog niet naar school gaan, ben je heel flexibel in het plannen van je vakantiedagen. Alhoewel de meeste werkgevers extra vrije dagen geven, heb je bij een fulltime baan wettelijk gezien recht op 20 vakantiedagen. Door deze slim in te plannen rondom feestdagen, creëer je meer achtereenvolgende vrije dagen.


Door bijvoorbeeld de dagen na Pasen en rondom Koningsdag vrij te nemen, heb je met slechts 8 vakantiedagen, maar liefst 16 dagen achter elkaar vrij. Wie een lange vakantie wilt plannen, kan dit het beste eind mei doen. Met 13 vrije dagen kun je dan genieten van een vakantie van maar liefst 23 dagen.

Reizen met schoolgaande kinderen

Ben je afhankelijk van schoolvakanties? Dan ben je iets minder flexibel, maar ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Veel van de feestdagen vallen namelijk binnen de schoolvakanties.


Het meeste voordeel is te halen rondom Koningsdag, de eerste week van de meivakantie. Met 4 vakantiedagen, heb je dan 9 dagen achter elkaar vrij. Ditzelfde trucje kun je doen met de dagen na Kerst. En ook leuk: Met slechts 1 vakantiedag kun je 4 dagen vrij hebben, als je met Goede Vrijdag vrij neemt.

Een gedachte over “Zó kun jij zo lang mogelijk weg met zo min mogelijk vrije dagen!

  1. Ik zie dat we in 2022 gelukkig tenminste één dag in december (feestdag) hebben die op een werkdag valt.
    Dit jaar alles in het weekend. Dat scheelt dan ook als je dan een hele week vrij wil nemen, kost dan volle vrije dagen. Maar vooral in april/mei kun je wel je voordeel met de feestdagen (zeker die op maandagen ) doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.