Het gevaarlijkste aan het schrijven van een blog over een event, is de verwachting die je vooraf hebt. Dat bepaald min of meer of het event voor ons geslaagd is. En die verwachtingen waren hoog, erg hoog, binnen ons gezin.

De kinderen zijn dol op pretpark Julianatoren (de foto’s met Jul en Julia van 3 jaar geleden hangen nog in de kamer) én zijn dol op de musicals van Van Hoorne Entertainment. Inmiddels gaan we steevast elk najaar naar de nieuwe musical. De voorstelling van Rapunzel is hierbij favoriet, Wekelijks hoor ik het Ali-Bali-Ranana toverlied van Fien. Of hoor ik de kinderen net als Titus zeggen: “je bent een oliebol!”.

Toen we uitgenodigd werden voor de AFAS Sprookjesweken in kinderpretpark de Julianatoren waren we dan ook super enthousiast. Dit leek me echt een 1+1=3 situatie.

En dan natuurlijk de grote vraag. Was het ook echt zo leuk? Heeft het onze verwachtingen kunnen waarmaken?

Shows
De hele dag staat vol van de shows, uiteraard allemaal in het teken van sprookjes. Het sprookjesconcert is de meest uitgebreide show (van een half uur) in het theater. Alle prinsessen uit de Van Hoorne Entertainment musicals komen voorbij, samen met de nieuwe sterren Hans en Grietje. In het concert komen een aantal bekende liedjes voorbij (bekend voor diegene die de musicals hebben gezien), maar alles draait om het grote feest waar Fien niet voor is uitgenodigd. Om die reden tovert ze alle snoepjes weg, en zonder snoep natuurlijk geen feest. Hans en Grietje moeten samen met de prinsessen drie raadsels oplossen om het snoep weer terug te krijgen. Mochten ze een raadsel niet kunnen oplossen dan tovert Fien iedereen om tot oliebol! Of dit goed afloopt verklappen we uiteraard nog niet.

Maar er is meer, zo kan je ook bij het huisje van Julia een aantal shows bekijken. Ze leert je hierbij hoe je moet buigen als een prins of prinses, of je leert een dans voor op het bal.

Meet&Greet
Extra leuk zijn de meet&greets na afloop van elke show. Alle karakters nemen ruim te tijd voor het maken van foto’s. En omdat er elke keer iemand van de Julianatoren bij is om dit te coördineren verloopt dit ook super snel en zonder enig duw- of trekwerk ;-).

Speurtocht
Bij binnenkomst ontvang je ook nog een heuse sprookjesspeurtocht. Tussen 12.00 en 14.00 zijn de prinsessen in het park te vinden. Elke prinses geeft je een letter waarmee je een woord kunt maken. Heb je het woord geraden? Dan mag jij jouw naam in het grote boek van de koningin schrijven. Extra slim, achterop de plattegrond met alle locaties van de prinsessen is een speciale ruimte voor het verzamelen van hun handtekeningen.

Aanrader?
En tja, heeft het onze verwachtingen gehaald? Daar kan ik eigenlijk kort over zijn, het was nòg leuker dan we hadden verwacht. De shows waren zo goed als we dat gewend zijn van de musicals, maar dat we alle prinsessen zo veel in het park zouden zien maakte het feest helemaal compleet.

En als ik een puntje van kritiek zou moeten geven… er is gewoon te weinig tijd om alles in 1 dag te zien en te beleven. Volgend jaar gaan we gewoon weer ;-).

/Leonie – keurmerkjansen.nl 

WINNEN!
Wij mogen 4 toegangskaarten weggeven! Je leest hier meer over op onze Facebookpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.