Exit_striker_streetsoccer_paaltjesvoetbalWij noemden het op school altijd blokjesvoetbal. Ieder kreeg een houten blok en moest deze rechtop neer zetten. Op de buitenste lijn van de zaal. Eén of meerdere ballen gingen het veld in en dan was het de bedoeling om elkaars blokje om te voetballen en tevens je blokje te beschermen. Degene die zijn blokje als laatste had staan was de winnaar. Ik kan nu eerlijk bekennen, dat mijn plaats bij mijn blokje was. Zo’n 30 centimeter er vanaf zodat ik niet zelf het blokje om stootte, pas als zo’n 10 personen nog in het veld stonden ging ik actiever achter een bal aan omdat het overzicht dan goed te doen was. Uiteindelijk verloor ik door de fanatiekelingen die mijn scheenbeen als bal aan zagen.

Nog steeds is het spel blokjesvoetbal of paaltjesvoetbal enorm populair onder de jeugd. Mijn kinderen komen wel eens thuis met de verhalen dat ze het spel gespeeld hebben op school tijdens gym. Gelukkig zijn mijn kinderen geheel niet gefixeerd op winnen/verliezen maar moet het spel eerlijk en leuk gespeeld worden. SAMSUNG CAMERA PICTURESImmers is het een spel. Ze zitten niet op voetbal omdat ik de schreeuwende en scheldende ouders niet uit kan staan. Maar een potje voetbal op het veld slaan we dan weer niet af.
En zo gebeurt het meerdere malen per week dat wij een bal nemen, de oude kleren en gympen aan doen en richting speelveld gaan. Hier is een klimrek, kabelbaan en voetbalveld met twee goals. Ieder die wilt voetballen mag mee doen, ook kinderen en volwassenen die we niet kennen. Regels zijn simpel: veel plezier, niet elkaar pijn doen en je best doen. Degene die wilt keepen mag keepen. Indien we maar met zijn vieren zijn staan we afwisselend in 1 goal en trappen we individueel de ballen erin (of erlangs) en de andere keer vormen we een groepje van twee tegen een (papa heeft voetbal ervaring en deze mama niet).

Nu hebben we een nieuwe manier van spelen. Met de ontvangen EXIT Striker van www.debuitenspeelshop.nl plaatsen wij deze midden op het veld en maken we twee groepjes. Het doel is om de Striker om te krijgen, door het fluit signaal weten we automatisch of deze om is of niet.
Maar ook het bekende blokjesvoetval/paaltjesvoetbal is op deze manier zelf in handen te houden.
Trek eenvoudig aan het poppetje terwijl de voeten op de “voeten” staan en schoppen maar! Onder het poppetje zit een fluitje, zodra de Striker omvalt drukt het poppetje de lucht omlaag door het fluitje waardoor deze fluit. Zo is het niet alleen zichtbaar dat de Striker om is maar ook hoorbaar. Enige nadeel is dat het op deze manier een stuk lastiger wordt om vals te spelen (of is dat nu een voordeel…?)

Niet alleen voor kinderen is een bewegend spel spelen leuk, leerzaam en gezond. Ook voor volwassenen is heeft dit positieve effecten. Zo is bewezen uit recentelijk onderzoek dat een sportschool zeker gezond is maar dat elke dag minimaal 10.000 stappen zetten velen malen effectiever is. Een stappenteller is een handige hulpmiddel om hier dagelijks bij stil te staan. Schrik overigens niet van het hele lage aantal stappen bij een kantoorbaan! Vandaar dat wij nu dagelijks in de avonduren op pad gaan. De ene keer met een bal en de andere keer lopen we een rondje en halen we onze boodschappen lopend op.

Striker-Streetsoccer-omvallen-kleinLeuk nieuws! Wij mogen onder de lezers 2 EXIT Strikers + bal verloten als winactie!
Wat moet je doe om kans te maken op dit pakket:

– Laat een reactie hieronder achter. Voorzie het bericht van naam + e-mail adres
– Verhoog je winkans door minimaal 3 reacties achter te laten bij andere reviews (eerdere inzendingen tellen niet mee)
– Delen mag maar hoeft niet :)

Deze actie is inmiddels afgelopen!

http://www.debuitenspeelshop.nl/voetbaldoelen/striker-streetsoccer/
Hier vindt u meer informatie en zijn de producten te koop.

/Miranda Young

 

 

37 thoughts on “De Buitenspeelshop: Exit Striker Streetsoccer: hét nieuwe paaltjesvoetbal!!! + winactie!

 1. Eindelijk een positieve manier van voetbal! Ik heb ook zo’n hekel aan die schreeuwende ouders langs de lijn. Maar dit is wel heel leuk. Of je nu met 4 of met 10 jongetjes speelt!

 2. Leuk! Mijn oudste zoon zit nu in groep 3 en er wordt in de pauze op het plein gevoetbald.
  Hij wil erg graag oefenen want kan het nog niet zo goed.

 3. Wat een super leuke set!
  Dit zouden mijn 2 boefjes geweldig vinden, ze spelen altijd zo graag een potje voetbal met hun papa na schooltijd ♡♡

 4. Elke dag even naar buiten vind ik voor de kinderen een must,
  voor die van ons geen straf, ze spelen naar hartenlust.
  Dit voetbalspel zorgt voor variatie,
  voor spanning, beweging en sensatie.
  En ook wij als ouders doen graag mee,
  zo komen wij ook aan de nodige vitamine D.

 5. Wat leuk zeg, een andere manier van voetballen. Hier maak ik niet alleen mijn kinderen erg blij mee maar papa zeker ook! En misschien is het wel zo leuk dat ze mij ook nog aan het voetballen krijgen!

 6. Voetbal op tv mag van mij per direct stoppen, liefst met terugwerkende kracht maar dat kan niet. Voetbal in een vereniging heb ik maar wat vaak gezien en sommige mensen verzieken ook daar de boel enorm.
  Voetbal op straat op een vriendschappelijke manier is de leukste vorm van voetbal. Wat regels vaststellen en spelen tot etenstijd of bedtijd. Heerlijk als jong en oud zich zo kan vermaken.
  Zo’n 10.000 stappen halen per dag moet dan goed te doen zijn. Overigens een leuk streven om naar toe te werken.

 7. Hahahahaha.. Hoe COOL is dit!! Mijn kleine kerel is er nog iets te klein voor, (16 maanden) maar ga het zeker onthouden voor over een paar jaar!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.