kiddowzlogo

 

 

 

Buiten vallen de mussen van het dak en binnen wordt koortsachtig overlegd. Een GROTE KiDDoWz’s Zomerse Winactie. Hoe pakken wij dat aan? Nou, met een woord: GROOTS!

Wij zijn bij KiDDoWz op zoek naar: TIPS VOOR EEN VEILIG DAGJE WATERPRETPARK MET DE KINDEREN!

Sommige tips zullen vanzelfsprekend lijken of had je zelf kunnen bedenken. Toch doen we er het liefst, samen met de lezers van KiDDoWz, alles aan om de combinatie kinderen & water tot een veilig spektakel te laten zijn. Aan het eind van deze winactie zullen we de ingezonden tips bundelen en publiceren. Lees de tips van een ander alvast door en doe er je voordeel mee. Om jullie te belonen voor je inzet zijn er verschillende prijzen beschikbaar gesteld:

*Een Playmobil Waterpretpark 6669 speelset om thuis alvast te oefenen met het bootje van de glijbaan;

*Waterspeelpark Splesj in Hoeven stelt vier dagtickets beschikbaar, geldig tot het eind van het zwemseizoen 2016, lees binnenkort het verslag van ons bezoek op KiDDoWz;

*RelaxKLETS van Gezinnig, voor de nodige ontspanning tussendoor;

*De large Lunchbox Smash Nude Food Movers (BPA vrij)
reuzehandig om wat lekkers en gezond in mee te nemen naar het zwembad;

*De Ravensburger Outdoor Mandala-Designer Flowers & Butterflies om na een actieve zwemdag even je creativiteit er van af te laten spatten.

Deze GROTE Zomerse Winactie loopt tot het moment dat de laatste regio in Nederland schoolvakantie zal krijgen.

Tips kunnen, liefst per stuk, geplaatst worden onder dit blog met een geldig emailadres, op onze Facebookpagina onder het betreffende bericht, of getweet worden naar @Kiddowz tot vrijdag 17 juli 2015.

Deze actie is inmiddels afgelopen!

/Lmcmr

49 thoughts on “KiDDoWz’s GROTE Zomerse Winactie!

 1. De kinderen goed insmeren en met uv kleding aan laten spelen. Natuurlijk met pet of hoedje erbij. En genoeg water laten drinken.

 2. Voor een echt waterpretpark zijn mijn dames nog iets te klein. Ze zitten nog niet eens op zwemles, dus voor nu is het zelfgebouwde waterpretpark in de tuin het veiligst met af en toe een dagje aan de surfplas ter afwisseling. Een opblaasbadje, waterbaan, emmer water en sponzen, waterpistolen en een schietparcours, poppen en poppenbadjes… er valt vanalles te verzinnen om lekker met water te klooien in de achtertuin. Jouw review over het waterpretpark van playmobil klonk ook als een veilig alternatief!

 3. Uiteraard kan ik zeggen dat zwembandjes nodig zijn, en het toezicht van ouders. Maar wat ook zeker nuttig is, is een “verdrinkingsalarm” wat tevens als wegloopalarm geldt. Je kan dan door middel van een bandje om de arm van je kindje en een (draagbaar) basisstation je kindje in de gaten houden. Het kost uiteraard wel wat… Mijn moto is wel: ga samen met je kindje in het water genieten, dat is voor allemaal het leukste en veiligste !

 4. Uiteraard gaan wij op een zomerse dag goed ingesmeerd (factor 50 de deur uit). Ik zie altijd veel ouders hun kinderen op het strand, bij het zwembad e.d. bij aankomst insmeren. Het is veel beter om dit thuis alvast te doen zodat het goed kan intrekken. Uiteraard moet je regelmatig bijsmeren.
  Met een zonnige dag vind ik het heerlijk om met de kinderen naar een waterspeeltuin te gaan. Bij ons in de omgeving zijn er diverse te vinden. Daar kunnen de kinderen heerlijk spelen en met water kuieren. Wel kijk ik van te voren goed op websites als (http://www.zwemwater.nl) om de kwaliteit van het zwemwater in de gaten te houden. Door deze site te bekijken voordat je ergens naar toe gaat, weet je zeker dat je kinderen met veilig water te maken hebben (zonder blauwalg e.d.).

 5. Als ik met mijn dochter en eventuele vriendinnen op stap ga doe ik ze een armbandje om waar mijn mobiele telefoonnummer op staat.
  Hij is watervast dus ook na een dagje zwemmen staat het er nog netjes op.
  Veiligheid boven alles.

 6. samen in het water zolang ze geen zwemdiploma hebben. Naar het strand met een extra paar ogen zodat je ze in de gaten kunt houden
  Kies voor een fel gekleurd shirtje/hoedje zodat je ze snel herkend tussen alle spelende kindjes
  En er is niets mis met alleen een emmer, wat sponzen en een waterpistool!

 7. Mocht je toch je kindje zijn kwijtgeraakt op het strand: bedenk dan dat ze meestal weglopen met de zon in de rug…

 8. geleerd op kinder ehbo: wees je ervan bewust dat verdrinking niet gaat zoals in de film met veel gespatter en lawaai. Verdrinkende mensen kunnen geen geluid maken. Verdrinken gaat geruisloos, dus altijd zicht op zwembadje houden!

 9. Mijn tips op een rij: voor vertrek insmeren, voldoende zonnebrandcreme meenemen. Polsbandjes (waterbestendig) om doen met gegevens erop, voor het geval dat. Voldoende drinken en eten mee nemen, je weet maar nooit! niet te veel kostbare spullen meenemen zodat je moet blijven bewaken. Met de kinderen mee gaan in het water, zo ben je veel bij ze, bovendien is het hartstikke leuk en gezellig. Genieten en plezier maken, niks zo erg als een mopperende moeder langs het zwembad!

 10. -Goed insmeren en dit ook goed bijhouden.
  -petje of hoedje op.
  -genoeg drinken.
  – verlies je kind niet uit het ook ivm verdrinkingsgevaar.
  – op tijd eten als je volop in de zon speelt. (Zout) .
  – zwembandjes etc mee (ligt aan de leeftijd).

 11. zoveel goede tips al gelezen hierboven. Ga proberen toch nog wat aanvullingen te doen:

  * Hou je kind altijd in de gaten (in het water, maar ook erbuiten)
  * insmeren (thuis al) en aantal keer herhalen
  * Geef de kids een siliconen bandje om met daarop naam en telefoonnummer (en zorg dat je de telefoon bij je hebt en dat die voldoende opgeladen is)
  * Bandjes of zwemvestje mee
  * Zorg voor een schaduwplekje
  * laat de kids voldoende drinken bij warmte
  * Spreek een herkenningspunt af, mocht je elkaar toch onverhoopt kwijtraken
  * Mocht je elkaar toch kwijtgeraakt zijn en je vind elkaar terug, wordt vooral niet boos, maar troost en stel gerust

 12. Met kinderen in water…
  Zelf heb ik 2 roodharige kinderen onder de 6jaar dus voor hun veiligheid zal dit:
  – zonnecrème en dit meerdere malen goed smeren
  – iets op het hoofd hebben
  – regelmatig in de schaduw gaan zitten/spelen
  – voldoende drinken (en dan toch het liefst geen zwembadwater)
  – dichtbij mama OF papa blijven. (gaan zwemmen met 2 kinderen is ook 2 volwassenen mee je weet maar nooit en met 2 kan je sneller zoeken of opsplitsen)
  – kinderen voorzien van naam en contactnummer via armbandje
  – zwemvleugels blijven altijd aan
  – en vooral veel plezier beleven samen zodat spelen met water leuk blijft en geen geforceerd dagje uit.

 13. Mijn eerste tip: laat je tablet thuis en zet je telefoon uit. Te veel ouders zijn hier te veel mee bezig en hebben daardoor te weinig oog voor hun kinderen.

  Tweede tip: maak voordat je gaat duidelijke afspraken met je kind(eren). Over het zwemmen en wat wel en niet mag.

  Derde tip: laat weten hoe ze de plek terug kunnen vinden. Wat zijn de herkenningspunten.

  natuurlijk blijft de rest ook belangrijk. Polsbandje, zwembandjes, zonnenbrand, op blijven letten, enz.

 14. Door middel van een vlag zorgen dat je op een voor je kinderen herkenbare plek zit. Met watervaste stift je telefoonnummer op hun arm en voor wat kleinere kinderen zal je toch echt van de handdoek af moeten komen en gezellig mee moeten spetteren in het water.

 15. Als ik met mij kleintjes naar de waterkant zorg ik altijd voor dat ze hun zwemvesten aanhebben in een vele kleuren, ook hou ik ze altijd goed in de gaten.

 16. Je goed insmeren tegen de zon
  Voldoende drinken
  Blijf bij je kinderen in de buurt
  En vooral genieten !

 17. Als je met meerdere volwassenen bent, spreek af wie welk(e) kind(eren) in de gaten houdt en wanneer. Anders ontsnapt er geheid ééntje aan de aandacht.

 18. Een waterpretpark thuis, een nuttig en leuke klus samen met de kinderen.
  Het (plastic) speelgoed eens goed afwassen. Kinderen vinden het geweldig om in emmers en bakken water, speelgoed schoon te maken. En als beloning krijgen ze dan natuurlijk een lekker ijsje!

 19. Mijn kinderen hebben naast zonnebrandcrème altijd een uv shirt en broek aan en iets op het hoofd. Verder leer ik ze herkenningspunten, maar ik vertel ze ook altijd dat als ze ons toch kwijt zijn ze naar een andere moeder of iemand in uniform moeten gaan. Zodat die kan helpen om ze terug te brengen. Ons telefoonnummer schrijven wij op de arm (géén naam) en onze telefoon gaat overal mee naar toe in een waterdicht zakje, waarin het touchscreen nog werkt. Natuurlijk ook bandjes en elke volwassene 1 kind om op te letten. We laten ze ook op vaste tijden eten en drinken zodat we dat niet vergeten.
  Maar het allerveiligst is natuurlijk gewoon lekker in de afgesloten achtertuin met een emmer water en dat is zeker niet minder leuk!

 20. Zorg voor bescherming tegen de zon: zonnebrand, een petje, juiste zwemkleding etc.
  Tijdens het uitje is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je je kinderen goed kunt zien. Als je met meerdere mensen heen gaat spreek af wie er op wie let. (Soms denken mensen van elkaar dat ze op het kind letten…)

 21. Een armbandje met RVS plaatje, waarin naast de naam van het kind, ook het telefoonnummer van ouders gegraveerd staat. Daarnaast ook de allergie/ ziektes van het kind, mocht dit aan de orde zijn! Slijtvast, waterbestendig en in geval van zoek raken van het kind veilig wat betreft de gezondheid!

 22. Zonnebrand.
  Veel water drinken.
  Mobiele nummer op een polsbandje of badkleding verwerkt.
  Petje, doekje, zonnebril.
  Kinderen niet uit het oog verliezen, dus gewoon lekker mee spelen.

 23. heerlijk met de kinderen naar een waterpretpark! tips polsbandjes met naam en telefoonnummer ! kan je zo bestellen.
  goed insmeren natuurlijk factor 50 plus en neem voor de zekerheid een t-shirtje mee dat nat mag worden . en als je kinderen hebt zonder diploma dan zwembandjes natuurlijk want als je ze uit het oog verliest is het wel gevaarlijk

 24. Goed insmeren en een armband met telefoonnummer.
  Je kunt het ook op de arm schrijven maar de kans bestaat dat dit na verloop van tijd vervaagd.
  Een hoedje/pet is ook altijd fijn en ik sprak met mijn kinderen altijd af dat wanneer we elkaar kwijt zijn naar de laatste plek te gaan waar we elkaar beide hadden gesproken!

 25. -UV zwemkleding, zo een heel pakje aan zodat je verder niet meer hoeft in te smeren met zonnecreme op het lichaam
  -veel drinken mee
  -polsbandje met gegevens kids

 26. Kinderen geen seconde uit het oog verliezen, en het beste is 1 volwassene (toezicht) per kind zonder diploma.
  Ook heb ik afgelopen weekend net armbandjes voor onze kinderen besteld, waarop hun naam en ons telefoonnummer staat vermeld! Natuurlijk veel plezier maken samen met de kinderen!

 27. Een petje is onmisbaar, maar neem er zo een met een flap aan de achterzijde! De nek is zo belangrijk om te beschermen tegen de zon en hitte! Liefst een witte… absorbeert het minst de warmte!

 28. Smeren, smeren, smeren! En een UV-shirtje dragen! En zeker niet doen: een gewoon shirt aan in het water; dat helpt de UV-stralen alleen maar op een verkeerde manier 🙁

 29. Met drie kleine kinderen (tweelingdochters en zoontje) die niet konden zwemmen was het eigenlijk onmogelijk om alleen veilig naar een waterpretpark te gaan. Dat deed ik dus gewoon niet. Ik deed dat dus alleen met mijn man en nog een vriendin of mijn zus erbij, zodat er een op een toezicht was. Nooit alleen het water in! Mijn kinderen hadden alle drie een UV-drijfpakje met mouwtjes en zwembandjes. Zorgen dat ze niet kunnen verbranden door ze vooraf goed met in te smeren met een hoge water resistent factor zonnebrand, geen zonnesteek krijgen door een zonnehoedje en de ogen beschermd door een zonnebrilletje. Speciale waterschoentjes, zodat ze niet uitglijden of een schimmelinfectie aan de voeten oplopen. Zorgen dat ze voldoende drinken (niet uitdrogen) en eten (zout). Voor de 100% zekerheid nog een armbandje met mijn gegevens erop. Laat je niet verleiden om een boekje te gaan lezen of een spelletje op je telefoon. Hou continue je kind in de gaten. Zodra het kon zijn mijn kinderen op zwemles gegaan en daarna op reddend zwemmen voor kinderen. Let ook op voor welke leeftijd glijbanen bedoeld zijn en hou je aan de voorschriften, deze zijn er niet voor niets! Maak goede afspraken over wat wel en niet mag en waar je bent. Niet rennen op de gladde tegels en uitkijken waar je het water inspringt (je springt zo bovenop iets of iemand). Wanneer je je kinderen dit goed leert, kun je de risico’s op ongelukken inperken. Met name in het buitenland gebeuren er wel eens ongelukken met roosters waaraan een kind vastgezogen kan worden, check vooraf of het zwembad veilig is en ga er anders niet zwemmen. Het is inmiddels wel een hele waslijst geworden, maar dan kun je ook met een gerust hart gaan genieten van een dag vol waterpret!

 30. Laat je boeken en telefoon maar in de tas, doe je kind een herkenbaar petje op of een felgekleurde zwembroek aan en focussen !! 1 tel uit het zicht en ze zijn weggedwaald………

 31. De kinderen goed insmeren met zonnebrand, na het zwemmen een hemdje of een shirt aan, zodat ze niet verbranden. Ze hebben dan een bandje om hun pols (bij drukke plaatse zwembad/strand), als ze verdwalen, met onze naam en mobiele telefoonnummers op het bandje.

  Groetjes van Anneliese

 32. Wat een goede tips al! Het is ook een stukje “bewustwording”. Wat dat betreft vond ik de tip om tablet en/of smartphone thuis of uit te laten een zeer goede! Mijn tips:

  * laat je kinderen opvallende zwemkleding dragen. Neon kleuren vallen op. Ook onder water.

  * In het kader van bewustwording: geef “waterlessen”. Wees eerlijk naar je kinderen toe over je ‘zorgen’ omtrent water en veiligheid. Maar maak ze niet bang!! Let dus goed op wat je zegt en houd rekening met de leeftijd. Maar hoe leuk water ook is, ik probeer ze ook waterlessen mee te geven. En dat is best leuk 😉 Verkeerslessen zijn toch ook niet vreemd?

  * Verken samen het waterpretpark. Waar mag je kind alleen naar toe? Waar niet? Leg vooral ook uit waarom wel/niet… Mijn (bescheiden:) ervaring is dat het stukje verantwoordelijk wordt genomen door de kinderen. Wel spannend! En absoluut alleen iets voor oudere, niet al te impulsieve :), kinderen.

  * Doe zelf lekker mee! Want hoe vaak ben je nou in zo’n heerlijk waterpretpark?

 33. 1) smeer thuis al , voor dat je gaat , je kind in met een zonnebrandcreme van factor 50 voor kinderen.
  2 ) bij aankomst bij het zwembad , doe je als eerste de zwemvleugels om bij je kind.
  3 ) zorg dat je kind een bandje om zijn pols heeft , waar naam en 06 nummer op vermeld staat.
  4) laat je kind niet alleen in het water , en verlies je kind niet uit het oog, ook al hebben ze hun zwemdiploma’s
  5 ) zorg dat je kind op het heetst van de dag , tussen 12.00 uur en 13.00 uur uit de zon blijft , of draag een t,shirt met zwemmen.
  6 ) smeer je kind regelmatig in met een hooge zonnebrandcreme.
  7 ) laat je kind goed drinken

 34. Wat een leuke actie!
  Toevallig zijn wij net in een geweldig zwembad geweest, een erlebenisbad met speciaal kinderbad!
  Hier hadden we gelukkig de keus dat we een kaartje voor twee uur konden nemen. Wel zo fijn met drie kinderen van bijna 8 maanden, 3 en 6. Ondanks dat dit zwembad rustruimtes voor kleintjes heeft en goede verschoonruimte met faciliteiten voor verwarmen van voeding is dat lang zat voor een baby maar ook voor ons. Continu op drie kinderen Letten is intensief dus mijn tip; ga niet een hele dag met baby’s of kleine kinderen! Hier waren ze alle drie uitgeteld na twee uur zwemmen, glijden en spelen. En wij ook! Je kunt ze niet uit het oog verliezen! De 6 jarige kan al zwemmen maar nog geen zwemdiploma. Voor hem en zijn broertje heel duidelijk afgesproken, bandjes (zelf mee, deze liggen niet in alle zwembaden)mogen niet af en niet rennen! (tip 2 en 3)
  Een van ons had onze jongste zoon, dus handen vol. Erg handig was hier de speciale baby zwemband die we zelf mee hadden. (tip 4)
  De ander had de andere twee die om de beurt mochten kiezen wat ze wilden doen. Gelukkig durven ze beide van alle glijbanen etc. Eerst wij met de jongste en de oudste erachter aan zodat je erbij bent aan het eind van de glijbaan. Met meespelen heb je ze steeds in zicht (tip 5)
  Tot slot heeft onze baby een pauzeslokje gehad, lekker in een warme handdoek terwijl de oudsten wat drinken en lekkers kregen bij het omkleden zodat ze stil zaten en wij rustig ons zelf en de baby ook konden afdrogen en aankleden. (tip 6)
  Overigens ook hier groot compliment voor onze buren met de grote, nette kleedkamer voor gezinnen met aankleedkussen, kinderstoel en genoeg ruimte voor ons 5-en!

 35. Bij kids zonder zwemdiploma: neem iemand extra (ouder) mee, aangezien kids alle kanten uitrennen en een ongeluk zit in een klein hoekje.
  Zonnebrandbandjes zodat je weet wanneer je ze weer moet insmeren (uiteraard vooraf ook al doen).
  Ook een naam met 06-nummer bandje (en natuurlijk je mobiel dan ook meenemen) mochten ze zoek raken
  een petje (opvallend zodat je ze vanaf ver al zien) verantwoord en handig

 36. Niet meer kinderen mee nemen dan je zelf kunt! Ik heb er wel eens voorbij zien rennen waarbij mijn maag zich begon te keren, zo verschrikkelijk!

 37. Uv shirtjes zijn geweldig. In en rond het water verbranden de kids zo snel en zonnebrand gaat niet lang genoeg mee en mijn kinderen hebben ook niet het geduld om 20 minuten te wachten tot het ingewerkt is. We smeren ons s ochtends goed in en aan het water ook, maar zodra ik het idee heb dat ze rood beginnen te worden krijgen ze hun shirts aan.

 38. 1. Spreek af wie er oplet
  2. Armlengte afstand (Blijf bij jonge kinderen (die niet kunnen zwemmen) in het water op een armlengte afstand, ook als ze zwembandjes dragen. Die bandjes zijn een hulpmiddel, geen reddingsmiddel.)
  3. Nooit alleen
  4. Insmeren
  5. petje op
  6. voldoende drinken
  7. lol maken

 39. Waterschoentjes aan! Tegen het uitglijden maar zeker ook om te voorkomen dat de voetjes verbranden. Zand en tegels kunnen erg warm worden bij hoge temperaturen.

 40. Kinderen:

  – Goed insmeren, petje op en voldoende drinken mee.
  – Polsbandje om met de naam en telefoonnummer.
  – nooit alleen laten.
  – niet teveel kinderen meenemen, je moet ze altijd bij elkaar kunnen houden.

 41. Vertrek vroeg van huis en ga ook voor de file weer naar huis toe. Iedereen houdt een goed humeur en is daardoor alerter en komt weer topfit thuis.

 42. Insmeren, zwemvleugels om, hoedje op, armbandje met mijn telefoonnummer om, en 100 keer zeggen dat ze bij mama in de buurt moeten blijven, dat zijn de standaard dingen.
  Maar juist als het zo warm is, moet je goed voor de inwendige mens zorgen: veel vocht!
  Om dit gemakkelijk voor elkaar te krijgen, vries ik de avond van te voren pakjes drinken in. Die werken vervolgens als koelelementen en als ze gesmolten zijn voor verkoelende drankjes. Daarnaast vind ik het leuk om lekkere, maar gezonde snacks mee te nemen. Zoals spiesjes met verschillende soorten meloen en komkommervormpjes (plakjes snijden en met stekertje vormpjes uitsteken).
  Ohja, mijn knalroze, raffia-parasol neem ik ook altijd mee (met draaischroef om m op elke plek in de grond te krijgen). Deze zorgt voor verkoelende schaduw en het is een duidelijk punt van herkenning voor mijn kids.
  Zo kunnen wij elke temperatuur aan en genieten we vol op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.