Ben je helemaal klaar met het allegaartje aan meubelen wat je in je woonkamer hebt staan? Staat die oude fauteuil van opa flink in de weg? Heb je zin in een compleet nieuwe inrichting? Of ben je gewoon op zoek naar inspiratie? Ik geef 5 interieur tips over hoe je je woonkamer gezellig kunt maken.

Tip 1: Doe voldoende inspiratie op

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om inspiratie op te doen. Typ bijvoorbeeld interieur inspiratie in bij Google en er verschijnen direct bijna 20.000.000 resultaten. Ikzelf ben ook ene groot fan van Pinterest. Maar ook op Woonspots.nl kom ik meer dan genoeg inspiratie tegen!

Tip 2: Blijf bij jezelf

Ga niet altijd meteen af op trends die je online ziet en wat je vrienden doen. Think out of the box en laat je helemaal gaan! Als je graag een regenboog van kleuren wilt gebruiken dan ga je er toch gewoon voor? Niemand houdt je tegen! Jouw huis, jouw wensen.

Tip 3: Neem geen overhaaste beslissingen

Voor je iets koopt kan het handig zijn om jezelf de vraag te stellen; ‘vind ik dit over een jaar nog altijd leuk’? Je smaak kan iedere keer weer verschillen of veranderen. Het is niet vanzelfsprekend dat je volgend jaar nog steeds helemaal fan bent van okergeel bijvoorbeeld. Denk goed na…weet je zeker dat je het wilt…dan moet je het lekker doen!

Tip 4: Ga op zoek naar de perfecte match

Elk meubel heeft een belangrijke functie. Een bank moet niet alleen mooi en comfortabel zijn, hij moet ook voldoende plaats bieden aan het aantal personen in huis. Een tv is waarschijnlijk wel een must-have bij velen, ga daarom ook op zoek naar een tv meubel dat leuk staat binnen je interieur. Ook moet je nadenken over de opbergruimte voor bijvoorbeeld je films, mediabox en gameconsole.

Tip 5: Maak een lijstje

Maak van tevoren een lijstje en zet daarop wat je hoe dan ook wilt aan gaan schaffen. Bereken welk budget je hebt en probeer daar niet meer dan 25 procent overheen te gaan. Aankleding, zoals kaarsen, kussentjes en vazen heeft niet de grootste prioriteit. Ga eerst voor de grotere meubels, daarna komt de rest wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.