Je wilt je tuin graag kindvriendelijk inrichten, maar je weet niet goed hoe? Geen probleem! In dit artikel geven we je 7 tips die je tuin snel en eenvoudig kindvriendelijk maken.

1. Zorg voor veel groen

Een tuin met veel groen is niet alleen mooi, het is ook goed voor je kinderen. Ze kunnen er lekker in spelen en rondrennen en het geeft ze een gevoel van rust en ruimte. Bovendien is het goed voor hun ontwikkeling: spelen in de natuur stimuleert de motorische, sociale en creatieve ontwikkeling van je kinderen. Een stukje gras is ook fijn zodat er bijvoorbeeld een glijbaan op kan worden geplaatst. Je kunt bij MOOWY terecht voor graszoden welke in handzame rollen worden geleverd.

2. Zorg voor voldoende speelruimte

Een tuin moet vooral een plek zijn waar je kinderen lekker kunnen spelen. Zorg ervoor dat je tuin voldoende speelruimte heeft, zodat ze lekker kunnen rondrennen en spelen. Denk bijvoorbeeld aan een grasveld (je kunt ook zelf gras zaaien, alleen moet je wel het juiste graszaad kopen) of een zandbak.

3. Zorg voor veiligheid

Een belangrijk aspect van een kindvriendelijke tuin is veiligheid. Zorg ervoor dat er geen planten in je tuin staan die giftig zijn voor kinderen. Ook moeten er geen scherpe of harde objecten in je tuin liggen die je kinderen kunnen bezeren.

4. Zorg voor vermaak

Naast veiligheid is het ook belangrijk dat je tuin vermaak biedt voor je kinderen. Zorg ervoor dat er genoeg speelgoed in je tuin aanwezig is, zodat je kinderen zich daar altijd vermaken kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een trampoline, een zwembad (altijd toezicht houden met kleintjes om verdrinking te voorkomen) of een schommel.

5. Zorg voor sfeer

De sfeer in je tuin is ook belangrijk voor het creëren van een fijne plek voor je kinderen. Zorg ervoor dat de tuin gezellig en aantrekkelijk is, zodat je kinderen er graag willen vertoeven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tuinmeubel, een leuk tuinhuisje of een mooie (omheinde) vijver.

6. Zorg voor onderhoud

Een kindvriendelijke tuin is niet alleen een mooie tuin, maar ook een tuin die goed onderhouden wordt. Zorg ervoor dat je tuin schoon en netjes is, zodat je kinderen er altijd in kunnen spelen en rondlopen.

7. Zorg voor privacy

Als je kinderen in de tuin spelen, is het belangrijk dat ze niet gezien worden door vreemden. Zorg ervoor dat je tuin voldoende privacy biedt, zodat je kinderen zich altijd veilig voelen en niet gezien worden door vreemden. Denk bijvoorbeeld aan een hek, schutting of een tuinmuur.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.