Wat een feest van herkenning een nieuw deel van de DierenRidders na Een pony op drie hoog, nu een papegaai in de kast. In een keukenkast weliswaar, bij de oma van Amy.

De DierenRidders schieten te hulp als de oma van Amy moet verhuizen naar een woonzorgcentrum. Ze kan maar een paar meubeltjes meenemen en huisdieren zijn verboden. Papegaai meneer van Hamelen wordt zo lang door de oom van Amy opgevangen. Oma is de weg al kwijt en mist haar vriend, ook al wonen er ook leuke buren. Amy besluit om samen met de DierenRidders te hulp te schieten. Ze smokkelen meneer van Hamelen de kamer van oma in. Ze verbouwen een keukenkastje als hok en nemen zich voor deze regelmatig te komen verschonen. Maar vergeet oma niet de papegaai te verstoppen bij onraad en doet ze de deur wel dicht zodat meneer van Hamelen niet wegvliegt?

Dat alles is te lezen in dit avontuurlijke verhaal van de DierenRidders. De eerste pagina’s moest ik wel een brok wegslikken. Zo rottig dat oma meer en meer vergeet en dan ook nog haar huisdier moet missen. Gelukkig heeft ze een leuke kleindochter met een groep behulpzame vrienden. Regelmatig wordt de papegaai bijna betrapt, wat zorgt voor hilarische situaties. Meneer van Hamelen is best grof gebekt en dat waarderen niet alle verpleegkundigen. De zwart/wit illustraties van Mark Janssen ondersteunen op alle bladzijden het verhaal. Kortom een aandoenlijk, wellicht herkenbaar verhaal voor de beginnende lezers.

‘De DierenRidders- De papegaai in de kast’ van Iris Boter met illustraties van Mark Janssen, Van Holkema & Warendorf 2016, is o.a. hier te koop:

[bol_product_links block_id=”bol_59037d947741d_selected-products” products=”9200000059824792″ name=”papegaai” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.