I would like to introduce myself as….the worst housewife you probably know! Ons huishouden van Jantje Steen wordt voornamelijk gedaan door de man (stofzuigen dweilen, badkamer schoonmaken, stoffen e.d.) en ik doe de rest (de was, bedden verschonen, boodschappen etc.) Oh, de toiletten doen we trouwens wel allebei en hierdoor zijn deze vaak 2 tot 3 keer per week weer helemaal fris. Wel zo fijn! Maar de rest, daar ben ik dus niet zo goed in. Dat ik uiteindelijk dus mee ging met de Blogboot boottocht Amsterdam thema Slim schoonmaken is dus lichtelijk buiten mijn comfort zone. Maar ach, daar ‘houden we’ natuurlijk best wel van. Tijd om even goed op te letten dus tijdens de vaart, terwijl we weer konden genieten van hapjes en drankjes.

WOLF-Garten

WOLF-Garten voer al eerder mee met de blogboot (thema Tuin) en was me daarom niet vreemd. Juist omdat ze zich op tuin-onderhoud richten zou je ze misschien niet zo snel verwachten op een Blogboot met het thema Slim schoonmaken. Hoewel, het onderhouden van tuin (en dus ook het opruimen/schoonhouden ervan, past natuurlijk wel.

WOLF-Garten zet een volgende stap in de e-volutie van haar bekende multi-star® kliksysteem. Het klassieke systeem, bestaande uit een basissteel en tientallen opzetstukken voor de tuin, werd vorig jaar uitgebreid met een steel met geïntegreerde accu en vijf opzetstukken: het e-multi-star™-systeem. Hier voegt WOLF-Garten nu een reinigingsborstel op accu met twee extra opzetstukken aan toe. Deze maken het schoonmaken van vloeren, voegen en kanten super eenvoudig.

Elektrificatie van tuingereedschappen is een van de grootste trends in de tuinbranche voor de komende jaren. De basis van het duurzame e-multi-star™-systeem is de aluminium BS 140 eM-steel deze is 140 cm lang inclusief handgreep en weegt slechts 1 kilo. Aangedreven door een geïntegreerde accu met vijf 2,5 Ah lithium-ion cellen, heeft de 18V accu van deze basissteel een oplaadtijd van ongeveer 85 minuten. De muurbevestiging voor de BS 140 eM-steel is tegelijkertijd de oplader: om op te laden wordt de steel eenvoudig in de muurbeugel gestoken, zodat de accu altijd volledig opgeladen blijft. De accu-steel is te combineren met de volgende accu-aangedreven gereedschappen: een gazontrimmer, heggenschaar, takkenschaar, grasschaar en een kettingzaag. En tevens met alle bestaande traditionle multi-star® gereedschappen. Handige accessoire is de D-greep, die het gebruik van alle e-multi-star™-producten nóg comfortabeler maakt.

Sorbo

Sorbo is voor de meeste mensen geen onbekende! Hoewel, misschien moest je even opnieuw kennismaken gezien de frisse nieuwe uitstraling van de producten. Omdat ze al aardig wat jaartjes mee gaan, weten ze bij Sorbo dus ook erg veel over schoonmaken. Daarom kunnen ze ook hulpjes maken die het harde werk voor je opknappen, of je nu een doek zoekt om de badkamer schoon te maken of een spons om het aanrecht te poetsen. Geniet in één swipe van een schoon huis! Van de klassiekers als de plumeau, microvezeldoek en schuurspons tot de slimme Specialties: alle schoonmaakhulpjes hebben natuurlijk de echte Sorbo kwaliteit. Geen pluisjes of strepen na het schoonmaken, maar gewoon een perfect schoon resultaat. Manlief ging aan de slag met een speciaal badkamerpakket wat ik ontving na de vaart. En toegegeven, hij is een groot fan. De schoonmaakproducten ruiken lekker en daarnaast zijn de flessen herbruikbaar (en gemaakt van 100% gerecy-
cled plastic). Ohja, de Bathroom Pad verwijdert hardnekkig vuil door de krasvrije scrubzijde te gebruiken en laat daarna alles weer glanzen, door het gebruik van de zachte zijde van deze badkamerspons.

iRobot

Wij mochten ook kennis maken met de iRobot Roomba Combo i8+. De biedt een nieuwe gebruiksvriendelijke manier van stofzuigen en dweilen. Met de extra Roomba Combo Bin is de robot gemakkelijk te veranderen van een stofzuiger voor alle vloeren naar een stofzuiger en dweil voor harde vloeren.

De robot detecteert de Roomba Combo-opvangbak automatisch als het tijd is voor een combineerde schoonmaak. De Roomba Combo i8+ robotstofzuiger en dweilrobot biedt niet alleen 10x zoveel zuigkracht*, maar beschikt ook over de intelligentie van iRobot OS dat jouw huis en routines leert kennen. Zo kun je jouw schoonmaakroutines geheel op jouw manier laten uitvoeren.

NaturalSenz

NaturalSenz wasmiddelen worden gemaakt door Senzora, een Nederlands familiebedrijf dat al in 1969 als eerste fabrikant een fosfaatvrij wasmiddel op de markt bracht. Senzora is in Nederland de enige aanbieder die dit soort producten helemaal zelf ontwikkelt en produceert.

De wasmiddelen van NaturalSenz bestaan uit hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten en zijn biologisch afbreekbaar. Alle producten zijn plasticvrij en bevatten geen water. Hierdoor wordt de CO2 uitstoot tijdens het transport vermindert en draagt men bij aan het verminderen van de plasticsoep. Tevens zijn alle producten voorzien van het Ecocert keurmerk.

NaturalSenz is net zo krachtig als alle andere wasmiddelen en zijn daarnaast ook nog eens 100% vegan. De producten hebben hierom ook het Vegan Society keurmerk en geven je daarmee de garantie dat je een vegan wasmiddel in huis haalt. Ze bevatten dus geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en zijn ook niet getest op dieren. Daarnaast zijn de wasmiddelen dermatologisch getest en blijkt hieruit dat de kans op huidreacties minder groot zijn. Natuurlijk is iedere hui verschillend en is het dus niet helemaal volledig uit te sluiten dat er zeldzame huidreacties kunnen optreden. Lees altijd goed de verpakking en neem eventueel contact op met NaturalSenz bij twijfel of vragen.

Tricel

Iedereen zou eigenlijk bij het uit huis gaan een pak soda mee moeten krijgen. Soda is namelijk in heel veel gevallen een absolute lifesaver! Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de vele reinigingsmiddelen in de markt. Door de verschillende toepassingsmogelijkheden kan met dit product het hele huis worden schoongemaakt. Denk aan ontstoppen, ontvetten, neutraliseren en ontharden. Zorg dat je altijd een pak in je gootsteenkastje hebt staan!

Alka®

Ook het schoonmaken van je eigen lichaam was een thema op de blogboot. Alka zorgde ervoor dat we naar huis gingen met Alka® Spermidine Forte. Dit is een basisch spermidine complex met B-vitamines en zink. De natuurlijke spermidine en B-vitamines worden verkregen uit speciaal geteeld boekweitkiemmeel. Dankzij de exclusieve kweekmethode bevat dit product een bijzonder hoge concentratie aan spermidine, maar liefst 3 mg per capsule.

Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord, dus enige verdieping was wel noodzakelijk. En dat is best wel interessant. Spermidine Forte draagt namelijk bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht en helpt het (natuurlijk) immuunsysteem van de lichaamscellen. Daarnaast is het goed voor het concentratievermogen en voor je gemoedstoestand. Er zijn nog meer voordelen, maar ik raad je aan om er zelf eens over te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.