Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een schaduwdoek in plaats van een parasol. Waarom zou je dit doen, zul je je misschien afvragen? Ik ben er eventjes ingedoken en zet hieronder een aantal redenen op een rij.

Ruimte besparend

Een parasol in je tuin, betekent meestal ook een parasolvoet in je tuin. En wanneer je in de winter de parasol wilt opruimen in je schuur, nemen beiden behoorlijk wat ruimte in. Een schaduwdoek is duidelijk een stuk meer ruimtebesparend en bovendien kun je deze eenvoudig meenemen naar andere plekken, waar je schaduw nodig hebt. Je vouwt de schaduwdoek moeiteloos op en je kunt hem vervolgens gemakkelijk meenemen in een rugzak of tas. Knoop op locatie de doek vast tussen twee bomen en geniet op die manier van schaduw, bijvoorbeeld tijdens een picknick.

Waterbestendig

Een praktische doek tegen schaduw, is deze eigenlijk wel waterbestendig? Jazeker, deze zijn gewoon te koop! Ze zijn er zelfs in verschillende modellen, kleuren en maten. Je zit dus niet vast aan een maat, vorm of kleur. Ik zou zelf zo’n doek ook zeker weten bevestigen bij de zandbak of watertafel, zodat de kinderen veilig in de schaduw kunnen spelen. Uiteraard moet je ze natuurlijk wel goed insmeren, maar dat lijkt me logisch.

Bescherming tegen uv-stralen

Een outdoor schaduwdoek beschermt je net zo goed tegen uv-stralen als een parasol. De doeken zijn in bijna elke maat te krijgen die past bij het oppervlak waar je schaduw wilt creëren. Je kunt het doek ook eventueel gebruiken i.p.v een partytent. Door de multifunctionaliteit van het doek, is een tuinfeest (inclusief heerlijke barbecue) organiseren een fluitje van een cent.

Sneldrogend

Het doek droogt snel! Je hoeft geen extra beschermhoes te kopen. Je kunt het doek eenvoudig online bestellen of ga gewoon eventjes langs bij een bouwmarkt. Laat je inspireren door het ruime assortiment! Of je nu een rechthoekige wilt of een driehoekige, dit is allemaal mogelijk. Deze zonwerende doeken zijn niet alleen sneldrogend, ze zijn ook nog eens windbestendig. In tegenstelling tot een parasol, die bij een windvlaag nog weleens om wil waaien. De flexibiliteit waarmee je het zonwerende doek bevestigt, maakt het doek nog populairder. Je kunt het op verschillende plaatsen bevestigingen, zowel in grote tuinen als op kleinere balkons. Je hoeft het bij een regenbui niet pijlsnel te verwijderen, want het kan tegen wat regen. Bij buitengewone weersomstandigheden zul je er verstandig aan doen het doek wel op te ruimen. Bij een stevige warme zomerbries, kun je het doek wel gewoon makkelijk laten zitten. Wil je deze zomer meer schaduw in je tuin of op je balkon? Overweeg dan eens om een zonwerend doek aan te schaffen i.p.v een parasol.

Uitgelichte afbeelding: Teddy Bears Picnic from Shutterstock/Rebecca McCree

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.