tuinmeubelen schoonmaken

Yes! Het wordt weer zomer – althans, zodra het februari is en ik zonnestralen zie, krijg ik een zomers gevoel – en dat betekent dat we onze tuinen weer klaarmaken voor het lekkere weer! Dat betekent alle kussens op je tuinset gooien en genieten! En oh ja, eerst even de tuinmeubelen schoonmaken, want als je net zo lui bent als ik, dan heeft het tuinmeubilair de hele herfst en winter in de tuin gestaan en is het niet echt klaar voor het lekkere weer. Dus: even doorlezen! Want zo maak je je tuinmeubelen schoon!

Zo maak je houten tuinmeubelen schoon

houten tuinmeubelen schoonmaken

Het moeilijkst van alles is het schoonmaken van houten tuinmeubelen. Ook al zou je houten tuinmeubel regen moeten kunnen trotseren, dat betekent niet dat het er ook uitziet alsof het dat doet. Wat ik daarmee bedoel, is dat hout er snel echt vies uitziet. Je krijgt dat niet schoon door even een sopje over het hout te halen. Het kan namelijk zijn dat je groene aanslag hebt. Het beste is om even contact op te nemen met de tuinmeubelwinkel waar je de tuinset hebt gekocht om na te vragen hoe je het het beste schoonmaakt. Weet je dat niet? Dan is het handig om een borstel te pakken, een sopje te maken en flink te poetsen! Daarna is het verstandig om het hout te behandelen met houtverf. Zo heb je voor je het weer weer een tuinset als nieuw. Oh ja, doe dit wel als het droog is buiten. Of behandel het binnen. Zodat niet al je werk voor niets is en het niet kan drogen.

Zo maak je metalen meubelen schoon

metalen tuinmeubelen schoonmaken

Metalen tuinmeubelen zijn vaak duurzaam, maar het betekent niet dat je niets hoeft te onderhouden. Net als bij de houten meubelen, pak je een borstel en maak je met een sopje de boel weer schoon. Let erop dat je een zachte borstel gebruikt, anders kun je het meubelstuk behoorlijk beschadigen! Dat is wel anders dan met hout.

Plastic tuinmeubelen maak je eenvoudig schoon

Het simpelste om schoon te maken, zijn de plastic tuinmeubelen. Je hebt geen speciale borstel nodig, enkel een doek en een sopje. Poetsen maar en klaar! Het nadeel met plastic tuinmeubelen is wel dat je slijtageplekken sneller ziet, het plastic net sneller kapot kan gaan én je behoorlijk lang aan het poetsen bent. Eventueel kun je eerst de sproeier op de plastic tuinmeubelen richten, zodat je het ergste oppervlakkig vuil er al af hebt.

Rotan tuinmeubelen schoonmaken

Heb je rieten of rotan tuinmeubelen? Succes!

Ha, nee grapje. We helpen je. Het probleem met rotan tuinmeubelen is dat de boel gevlochten is. Dit betekent een mooie uitstraling, maar ook dat vuil soms lastig weg te krijgen is. Dit soort tuinmeubelen beschadigen een stuk sneller buiten. Heb je ze toch buiten laten staan? Spoel de tuinmeubels af met water en verwijder de vlekken met een zachte borstel.

Krijg je het niet meer schoon? Decoreer dan!

Sowieso kun je je tuinsets altijd decoreren: zo zorgen kussens en kleedjes al snel voor een warme aankleding, maar soms krijg je tuinsets niet meer echt schoon. Voor je nieuwe sets koopt die je waarschijnlijk ook niet binnenzet, ook al beloof je het jezelf nog zo plechtig, kies dan voor goede kussens (die je wél opruimt als het regent). Op deze manier vallen de vlekken minder op! Kun jij lekker genieten van je  vuurkorf op die warme zomeravond!

buiten kussens schoonmaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.