Er is een kleintje op komst, dus het is de hoogste tijd om je te gaan verdiepen in hoe je de babykamer wilt inrichten. Welke kleur behang neem je? Wat voor kleur gordijnen? Komt er een kast, of hang je planken op? Leg je een kleed op de vloer? Allemaal zaken waar je over na moet denken. Wij vertellen je in dit artikel waarom een kleed op de vloer leggen een goed idee is.

Waarom zou je in de babykamer een kleed neerleggen

Wellicht wil je een strakke babykamer, zonder tierelantijnen. Past daar dan wel een kleed bij? Juist in een babykamer is een kleed praktisch, zeker als je in de nachtelijke uurtjes je baby aan het voeden bent en je dus heerlijk je voeten erop kunt warmhouden. Dit zit toch veel lekkerder dan dat je met je blote voeten op het laminaat moet wachten tot je kindje uitgedronken is? Je kunt je baby ook even op het kleed neerleggen, bijvoorbeeld als je het bedje gaat verschonen, of als je de kleding in de kast wilt leggen. Verder zorgt een kleed voor een warme uitstraling en zal het de meeste geluiden dempen.

Wat voor kleed kies je

Je hebt de keus tussen gladde kleden en hoogpolige vloerkleden. Een glad vloerkleed in een babykamer is praktischer omdat je het makkelijker kunt schoonmaken. Het komt heus wel eens voor dat je (midden in de nacht) je baby een iets te drinken moet geven en dan wat morst. Wel zo fijn als je die vlek dan makkelijk kunt verwijderen. Een hoogpolig kleed voelt wel weer veel zachter aan. Als je een kindje hebt dat wat allergisch is voor stof, is een hoogpolig kleed minder aan te raden. Dit kun je van te voren natuurlijk niet weten, dus het is aan jou welke keus je hierin maakt.

De kleur van het vloerkleed

Er zijn heel veel kleuren vloerkleden: Let op bij de kleurkeuze dat het kleed bij het behang en de gordijnen past. Een neutrale kleur past beter in een kamer met veel kleur en een veelkleurig kleed past weer meer bij een kamer met een rustige uitstraling.

De vorm van het kleed

Je hebt een grote keus in ronde vloerkleden, vierkante- of langwerpige kleden. Dit is puur een kwestie van smaak. Wellicht wil je nu al een kleed kiezen met figuren of autowegen erop, waar je kindje later met zijn speelgoed op kan spelen. Speel met de vorm van het kleed: een grappig effect geeft een rond kleed in een vierkante kamer en een vierkant kleed maakt een kleine kamer optisch groter.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.