We wonen in een fijn huis, maar het is toch nog steeds niet helemaal écht ons huisje. Er moeten echt nog een aantal dingen gebeuren voordat iedereen zich echt thuis gaat voelen hier. De slaapkamers van de boys zijn inmiddels zo goed als af, alleen bij Dante moeten er nog wat dingen opgehangen worden. Kian zijn kamertje is wel al erg gezellig, hoewel ook daar nog wel wat leuks aan de muur zou kunnen. Onze slaapkamer is de saaiste van allemaal, maar gelukkig brengen we daar niet zo heel veel tijd door en als we er zijn, is het toch donker. In de woonkamer moeten wel echt een aantal dingen drastisch veranderen. 

De bank is echt op
Onze tweedehands bank is inmiddels echt op. Als een gek schud ik iedere dag alle kussens op, maar het wil niet meer baten. Al eerder schreef ik erover dat ik wel graag een Pinterest-waardig huis zou willen hebben, inclusief heerlijke bank, maar of het te doen is met twee kids, dat vraag ik me af. Ik merk wel, dat we (mijn vriend en ik) steeds vaker aan de eettafel zitten, omdat de bank gewoon niet meer voldoende steun in de rug biedt. Voor de boys maakt het volgens mij niet zoveel uit, die hangen op de bank, liggen op de grond of zitten tegen de verwarming aan. Ik heb in ieder geval nog nooit klachten gehoord. Hij is immers ook best wel groot, dus ruimt genoeg om erop te liggen, stoeien, hangen en vooral knoeien.

Nieuwe lampen zijn een must
De staande lamp die we in de woonkamer hebben geeft niet zo heel erg veel licht, althans niet genoeg om de hele woonkamer de verlichten. De lamp aan het plafond is net een operatiekamerlamp, dus die hebben we niet zo graag aan (alleen als er iets heel kleins op de grond gevallen is en we kunnen het niet vinden). We hebben van de kerst nog wel de lampjes hangen, wat het wel een stuk gezelliger maakt. Toch ben ik eens gaan snuffelen bij Lampen24 of er niet toevallig iets stijlvols en betaalbaars te koop is. Nou, meer dan genoeg kan ik je vertellen. Het is een beetje jammer dat we maar één stroompunt hebben op het plafond, anders zou ik misschien wel een aantal mooie houten hanglampen bestellen. Eentje valt zo weg in het geheel. Ik vind overigens een mooie grote kroonluchter ook wel gaaf. We zijn niet zo heel erg van het klassieke, maar dat vind ik dan toch wel weer heel erg gaaf. Toch maar eens overleggen met de heer des huizes, wat die er van vindt.

Eettafeltje dekje…of leegruimen
De eettafel, tevens mijn kantoor (jup, ik heb nog steeds mijn zo gewenste kantoortje op zolder niet) is zo ontzettend klein, dan we er echt nét wel, nét niet aan kunnen eten met ons gezinnetje van 4. En als we gaan eten, moet ik dus mijn laptop en andere rommeltjes altijd weg zetten. Een enorm gedoe natuurlijk. Een grotere eettafel is dan ook echt iets dat op ons lijstje staat.  Ook weer niet te groot, want daar is onze woonkamer weer niet ruim genoeg voor. Misschien is een uitschuifbare tafel wel een idee. Dan kunnen we deze na het eten gewoon weer in elkaar schuiven, zodat er ruimte bespaard wordt.

Leuke speelhoek voor de jongste
Rekening houdende met alle veranderingen die hierboven staan, wil ik toch ook graag een gezellige speelhoek creëren voor onze jongste. Hij kreeg van Sinterklaas een houten winkeltje en een werkbank (die overigens nog steeds in elkaar gezet moeten worden). Tuurlijk zal de grootste jongen ook nog weleens mee spelen, maar over het algemeen brengt de mini het meeste zijn tijd thuis door. Nu hij groter wordt gaat hij ook dingen kopiëren en dan is het juist zo leuk om zoiets als een winkeltje te hebben staan.

Jullie zien het, ik heb best een aantal wensen, maar sommige dingen zullen we echt nog eventjes op de lange baan moeten schuiven. We hopen dat het uiteindelijk écht ons eigen plekje gaat worden, waar we met plezier zullen wonen en leven. Hebben jullie nog specifieke wensen voor jullie huis, of dingen die jullie zouden willen veranderen? Ik lees ze graag hier beneden in de comments!

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.