Bruidslingerie : wat draag je onder je trouwjurk?

Dus, je gaat trouwen! Gefeliciteerd! Naast dat je op zoek gaat of al bent gegaan naar je trouwjurk, wil je natuurlijk ook prachtige lingerie. Wat draag je onder je trouwjurk? Nou! Speciale bruidslingerie natuurlijk! Maar waar let je dan op? Kijk, dat is een goede vraag!

Wanneer start je met het zoeken van bruidslingerie?

Je start met het uitzoeken van bruidslingerie zodra je je trouwjurk hebt gevonden. Waarom? Omdat het afhangt van wat voor een jurk je hebt welk ondergoed het handigst is eronder. Zo had ik een strapless jurk. Deze jurk houd je omhoog door de juiste strapless bh eronder te dragen, zodat de jurk omhoog blijft. Vervolgens moest de jurk juist geregen worden zodat ik niet de hele dag zou hoeven hijsen! Vraag eventueel aan de boetiek waar je de jurk hebt gekocht aan wat voor lingerie je moet denken onder je jurk. Zij weten exact waar je op moet letten! Zo wil je bijvoorbeeld geen lijntjes van een gedetailleerd korset als je een dunne jurk draagt of een enorme push-up beha als je jurk ook al de hele boel omhoogduwt.

Lees ook: Welke lingerie past bij welk figuur?

Naast dat je kiest voor lingerie die past bij je jurk, moet je ook gaan voor iets waar jij je fijn in voelt. Als jij je niet fijn voelt in een kanten onderbroek of in een string, trek dit dan vooral niet aan. Het gaat om jou deze dag! Echt, wees egoïstisch, helemaal als het aankomt op je ondergoed. Als jij een strapless bh niets vindt, overweeg dan om te vragen of de jurk toch ook bandjes kan krijgen. Vaak hebben bruidszaken een marge in de levering van de jurk, juist vanwege wijzigingen.

een string of slip onder je trouwjurk?

Wat voor ondergoed draag je?

Je beha trek je de rest van de dag niet meer uit, maar je ondergoed dan? Je loopt de hele dag heen en weer, moet naar de wc met vaak een enorme jurk en hoewel je je sexy wilt voelen, voel je je dat ook niet als je met veel moeite je plas op weet te houden tijdens de ceremonie, omdat je de hele avond nog moet in je onderbroek. Nee, ik dans niet, want dan ga ik zweten in mijn bilnaad en dat wordt nogal ongemakkelijk.

Stop met denken. De allerbeste tip die ik kreeg voor mijn bruiloft – ik weet niet eens meer van wie, maar ik ben haar eeuwig dankbaar – is het hebben van meerdere onderbroeken en het meenemen hiervan! Elke keer als ik naar de wc ging, wisselde ik van ondergoed. Het klinkt misschien overdreven, maar op een dag waar jij steeds in de picture staat en je je gewoon op en top mooi wilt voelen, was er niks lekkerders dan elke keer als ik naar de wc ging, een schoon exemplaar aan te trekken. Daarbij, mocht je dan toch een sexy huwelijksnacht tegemoet gaan (wij niet, we waren kapot), dan doe je dat ook in een schoon setje. Wel zo fijn met zo’n zware jurk.

Waar moet je rekening mee houden?

Lingerie voor de bruidsnacht

Zodra je jouw ondergoed hebt gevonden, neem je het mee naar de volgende passessie voor je bruidsjurk. De reden is simpel: tijdens je bruiloft moet je jezelf aankleden, eventueel met hulp van je vriendinnen of familie. Het is dan wel handig als je weet hoe je jezelf moet aankleden en waar je op moet letten. Vraag eventueel een vriendin mee naar de bruidszaak zodat zij je kan helpen met aankleden. Zo weet jij dat jij je alleen zorgen hoeft te maken over je ondergoed en de rest zich zorgen maakt om jouw jurk! Kun jij je de rest van de dag sexy voelen.

Daarnaast zie je meteen hoe je jurk eruitziet met je lingerie aan. Vind je het too much? Twijfel je over dat je jurk afzakt? Je kan alles vragen aan de medewerkers van de bruidszaak. Je kan dit moment ook nog gebruiken om eventueel wijzigingen aan te brengen aan jouw jurk. Zo wilden wij graag een buitenbruiloft, maar dat betekende dat ik wel iets over mijn jurk wilde. Wilde ik dan mouwtjes? Uiteindelijk werd het een overslagdoek. Wijzigingen kunnen nu nog, niet op de dag van je bruiloft!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.