SAMSUNG CAMERA PICTURESNadat ik al 3 spellen in de categorie 10+ en 3 spellen in de categorie 8+ gereviewd heb is het nu tijd voor een spel voor kinderen vanaf 6 jaar. Ditmaal: Isabella.

Beschrijving:
Het kleine heksje Isabella brouwt een magische toverdrank. Ze gooit allerlei ingrediënten in haar toverketel. Maar… soms vergeet ze of een ingrediënt al in de toverketel heeft gegooid! Help Isabella dit te herinneren en verdien toverhoeden!

Inhoud doos:
– Speelbord
– 36 ingrediënt tegels
– 16 toverhoedfiches
– 2 dobbelstenen
– Stickervel

Talen spelregels:
Nederlands, Frans, Engels, Duits

In het spel zitten de spelregels, deze zijn erg duidelijk en door de afbeeldingen ook voor kinderen begrijpend te lezen. Het doel van het spel: Elke beurt gaat er een nieuw ingrediënt in Isabella’s toverketel. Je kan een toverhoed verdienen als je hebt onthouden welke ingrediënten in de toverketel zitten. De speler die aan het einde van het spel de meeste toverhoeden heeft verdiend, is de winnaar van het spel!

SAMSUNG CAMERA PICTURESWe leggen het spel op de tafel, iets meer bij de kinderen dan bij mij zodat ze er makkelijk aan komen. Daarna schudden we alle ingrediënten. En verwijderen we 10 willekeurige tegels uit het spel en leggen deze terug in de doos. Uiteraard spieken we niet. Alle toverhoed fiches leggen we in een voorraad naast het speelbord.

We bepalen dat de middelste mag beginnen omdat ze zo ontzettend goed haar kamer heeft opgeruimd. En goed gedrag wordt beloond zijn de regels in dit huis. Ze pakt één ingrediënt tegel van de tafel, laat deze aan alle spelers zien en legt de tegel gedekt in de toverketel. Daarna gooit ze de twee dobbelstenen. Ze gooit een kikker en de kleur rood. Iedereen denkt nu na of dit ingrediënt in de toverketel zit. Als één van de spelers denkt dat exact dit (rode kikker) in de ketel zit roept hij snel: “IN DE KETEL”. Zit hij er ook daadwerkelijk in krijgt de roeper een toverhoed en zit hij er niet in dient hij/zei een toverhoed in te leveren, mits mogelijk.
Als er aan het begin van een beurt geen tegels meer zijn om in de toverketel te leggen, eindigt het spel. De speler met de meeste toverhoeden wint!

Het spel is eenvoudig te spelen, ondanks dat de advies leeftijd 6+ is merken we dat de bijna 5 jarige er ook een handje aan vol heeft om op de juiste manier mee te spelen. Echter het geduld is een andere zaak. Het spel is niet alleen erg leuk, ook trainen ze het geheugen door dingen te onthouden. Het spel is klein formaat en daardoor ook makkelijk mee te nemen.

Het spel is te bestellen via: http://www.thegamefreak.nl/isabella.html TGF logo nieuw 90 verticaal pixels

Eerdere reviews kunt u hier en hier terug lezen.

/Miranda Young

(Visited 157 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.