Peppa Pig is voor de meeste kinderen geen onbekende. Dit lieve varkentje beleeft samen met haar ouders en broertje George allerlei avonturen. Naast dat Peppa te zien is op Nickelodeon en Netflix, is er nu ook een houten speelgoedlijn uitgebracht. Wij ontvingen Peppa’s speelhuis, welke een van de winnaars is van de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 (categorie 0 t/m 3 jaar en categorie duurzaam). Het kleurrijke huis, de meubeltjes en Peppa zelf zijn gemaakt van duurzaam FSC® hout. 

Neem een kijkje in het huis van de familie Pig

Als je Peppa’s houten speelhuis openmaakt, krijg je meteen kijkje in het huis van de familie Pig. In de keuken staat een grote koelkast, maar ook zie je het gasfornuis waar Mama Pig altijd de maaltijden op klaarmaakt. De wasmachine staat er ook, hoe vaak zal deze draaien met 4 personen die graag in de modder springen? Peppa kan op de bank ploffen om televisie te kijken, maar ook in de tuin kijken hoe het met de plantjes gaat. Op de bovenverdieping is de badkamer te vinden, inclusief bad en de wastafel waar de tandjes worden gepoetst in de ochtend en avond. Ook het stapelbed waar Peppa en George in slapen ontbreekt natuurlijk niet.

Meubels op verschillende manieren te gebruiken

De meubels kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je zowel de eettafel als de salontafel omdraaien en ze vervolgens gebruiken als stapelbed. Je kunt er dus mee spelen zoals je zelf wilt. Wij hebben eerst Peppa aan tafel gezet om te eten, daarna op de bank om nog even televisie te kijken en vervolgens was het tijd om in bad en naar bed te gaan. Allemaal stappen die je met kleine kinderen ook neemt en welke dus herkenbaar zijn.

Stevig speelgoed, voor kleine kinderhandjes

Het houten speelhuis van Peppa zit goed in elkaar en is erg stevig. Het is gemakkelijk af te sluiten door een touwtje met knop aan de bovenkant. Er zit geen handvat of iets dergelijks aan, dus meenemen kan wel, maar het is niet heel erg licht. De meubels en Peppa zelf zijn van een klein formaat, dus gemakkelijk vast te houden door kleine kinderhandjes. Wij hebben het huis in de vensterbank gezet, waar onze jongste dus gemakkelijk bij kan. Hij is er blij mee en wij ook!

Nog meer houten speelgoed van Peppa

Naast dit speelhuis, is er nog meer houten speelgoed van Peppa. Zo is er bijvoorbeeld ook een trein, een boot, een bus, een auto en nog veel meer. Zie het filmpje hieronder of neem een kijkje op de website.

Stem op jouw favoriet!

Tot 25 oktober kun je stemmen op wie de Gouden Publieksprijzen moet winnen. Op 2 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats. Hier worden de winnaars van de publieksprijzen van de Speelgoed van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. Op die dag mag de Directeur Speelgoed ook vertellen over zijn of haar ervaringen.

Stemmen doe je hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.