Wanneer je op zonvakantie gaat met kinderen is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt. Met alleen dames zwemkleding inpakken kom je er niet. Ook de rest van het gezin heeft van alles nodig1 Hieronder vind je een lijst met dingen die je zeker moet inpakken als je op zonvakantie gaat met kinderen.

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is essentieel als je op zonvakantie gaat met kinderen. Kinderen hebben een gevoelige huid en zijn vaak vatbaarder voor de zon dan volwassenen (hoewel je ook zeker jezelf goed moet insmeren). Het is belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor kinderen en een hoge beschermingsfactor heeft. Je kunt voor extra bescherming een t-shirt aantrekken boven de jongens zwembroek (of over een badpak heen).

Zwemkleding

De kinderen zullen waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in het water, dus het is handig om een aantal setjes mee te nemen. Vergeet niet om ook zwemluiers in te pakken vooral als je met jongere kinderen reist.

Hoeden of petten

Bescherming tegen de zon is erg belangrijk, vooral voor kinderen. Zorg ervoor dat je hoeden of petten meeneemt die hun gezicht, nek en oren bedekken. Zo blijven ze koel en zijn ze beschermd tegen de zon.

Strandlakens

Zorg ervoor dat je genoeg strandlakens meeneemt voor het hele gezin. Het is handig om strandlakens te kiezen die groot genoeg zijn zodat je er ook op kunt zitten. Neem eventueel voor het afdrogen een wat kleinere handdoek mee.

Speelgoed voor op het strand

Om de kinderen te vermaken op het strand, is het handig om wat speelgoed mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een frisbee, een bal, een emmertje en een schepje. Zo kunnen de kinderen spelen terwijl jij lekker van de zon geniet.

Insectenwerend middel

Als je op vakantie gaat naar een warm land dan is het belangrijk om een insectenwerend middel mee te nemen. Zo voorkom je dat de kinderen worden gestoken door muggen en andere insecten. Kies wel voor een middel dat geschikt is voor kinderen en volg altijd de instructies op de verpakking.

EHBO-kit

Een EHBO-kit is altijd handig om bij je te hebben. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. In de kit kun jet pleisters, ontsmettingsmiddel, een thermometer en pijnstillers stoppen. Ook andere medicijnen kunnen erin worden gestopt (vergeet je medicijnpaspoort niet op te vragen bij de apotheek). Zo ben je altijd voorbereid!

Kleding voor koelere avonden

Hoewel het overdag warm kan zijn (en je dochter waarschijnlijk de hele dag rondloopt in haar nieuwe meisjes bikini), kan het ‘s avonds behoorlijk afkoelen. Zorg ervoor dat je kleding meeneemt zoals een trui of een vest.

Reisstekker

Als je naar een land gaat waar de stopcontacten anders zijn dan in Nederland, is het handig om een reisstekker mee te nemen. Zo kun je je elektronische apparaten opladen zonder problemen en voorkom je dat je zonder stroom komt te zitten. Na een lange dag strand kunnen ze dus ook nog eventjes een spelletje doen op de iPad…heerlijk!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.