kindvriendelijke badkamer

Een kind krijgen is één van de mooiste dingen in het leven. Je moet voorbereid zijn voor veel veranderingen, maar ook op onverwachte avonturen! Een ding waar ik nooit aan had gedacht voordat ik mijn zoon kreeg, was de badkamer. Het ontwerpen van een badkamer die kindvriendelijk is, kan een uitdaging zijn. Want is het niet belangrijker om ook een mooie badkamer te hebben dan alleen een praktische?
Gelukkig zijn er manieren om een kindvriendelijke badkamer te ontwerpen zonder in te boeten aan stijl en schoonheid.

Ga je verbouwen of doe je het zelf?

Net zoals half Nederland, zijn ook wij aan het rondkijken voor verbouwingen. Maar net als half Nederland, hebben wij ook problemen met het vinden van een aannemer die tijd heeft. Gelukkig betekent dat niet dat je niet al iets kunt doen! Start bijvoorbeeld met de wastafel. Wellicht hangt de jouwe half los, is die beschadigd of wordt die steeds gebruikt als trap en klimrek, terwijl dat het absoluut niet is. Ga voor bijvoorbeeld Gamma badkamermeubelen met veel opbergruimte. Waarom je opbergruimte nodig hebt, dat lees je zo 😉

badkamer met lambrisering

Je wilt een badkamer die luxe uitstraalt en ook handig is voor je kleintje

Ik houd ervan om in mijn bad te liggen en te doen alsof ik in een wellnesscentrum ben. Dat lukt alleen niet met badeendjes, verdwaald speelgoed en andere troep die mijn kleuter achterlaat in de badkamer. Ik kan vanuit het bad bij de onderste la in ons badkamermeubel. La open, speelgoed erin. La dicht en ik kan eindelijk genieten. Tot ik er achterkom dat mijn kleuter op de één of andere manier speelgoed heeft gekregen op de meest onmogelijke plekken. Zoals half boven de spiegel, over de douche heen en aan de bovenkant van de verwarming. Te veel opbergruimte is ook niet goed, dus de volgende stap is geen spiegel meer met opbergruimte erin. Te veel plek voor speelgoed!

Lees ook: hoe je je huis kindvriendelijk inricht

Wat bewaar je waar in de badkamer?

Kinderen zijn slim. Eng slim soms. Zo houdt mijn zoon van experimenteren met zeep en zijn eigen zeep maken. Op zich prima, hij eet het niet meer op, maar ik wil wel dat hij van mijn shampoo afblijft. En van mijn dure Lush zeep. Dus die bewaar ik hoog. Alles wat binnen handbereik en in het blikveld ligt, kan rekenen op een knutselbehandeling van de kleuter. Dus alles waar hij niet aan mag komen heb ik opgeruimd in kastjes. Gek genoeg komt hij daar alleen als hij toestemming heeft van ons!

Bewaar dingen als handdoeken en badspeelgoed laag. Shampoo, zeep, scheermesjes en dergelijke bewaar je hoog. Helemaal als je jonge kinderen hebt.

Kies voor een opstapje

Oké, ik ben het met je eens. Badkamertrapjes zijn écht niet mooi. Of nou ja, vaak zijn ze niet mooi. Wist je dat je ook badkamertrapjes kan kopen die in stijl zijn met jouw badkamer? Zo kun je ze gebruiken als bijzettafeltje als je in bad ligt of onder de douche staat (voor je wijn, waarom niet 😉 ) en kan je peuter of kleuter het ‘s avonds en ‘s ochtends gebruiken om zichzelf ‘mooi te maken’ of tanden te poetsen. Iedereen blij! En jij hoeft niet bang te zijn dat je kind het badkamermeubel van de muur weet te krijgen met zijn of haar gewicht en klimpraktijken.

Welke vloer kies je?

Wist je dat je allang niet meer per sé tegels in je badkamer nodig hebt? Ik zou laminaat afraden – ja, we hebben het echt gezien toen we huizen gingen bezichtigen – maar wat dacht je van bijvoorbeeld PVC of een gietvloer? Dit zijn vaak ook kindvriendelijke vloeren. En je hoeft geen voegen meer in de gaten te houden. Dat scheelt weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.