8 tips voor een kindvriendelijke badkamer

8 tips die helpen chaos op afstand te houden in een badkamer die met kinderen wordt gedeeld

Een badkamer delen met kinderen kan je geduld op de proef stellen. Kinderen kunnen rommelig en ongeorganiseerd zijn, en ze hebben meestal veel spullen. Bij mij thuis delen we badkamer met 3 personen, maar ik ken een hoop grotere gezinnen die het met één badkamertje moeten doen. 

In deze post lees je mijn acht belangrijkste tips wanneer op zoek bent naar manieren om jouw huidige badkamer kindvriendelijker te maken.

1. Koop een opstapje voor de kinderen. 

Badkamermeubelen met een wastafel zijn vaak iets hoger ontworpen voor gebruik door volwassenen. Niet ideaal voor een kindvriendelijke badkamer. Als je de kraan en andere benodigdheden die jouw kinderen nodig hebben, binnen handbereik maakt, wordt jouw taak om ze schoon te houden gemakkelijker. Bekijk het grote assortiment Gamma badkamermeubelen tijdens je zoektocht om het perfecte meubel te vinden. 

badkamer met lambrisering

Ook handig: een badkamer met lambrisering!

2. Kies voor een open badkamermeubel. 

Kinderen vinden het gemakkelijker dingen te vinden als ze in het zicht zijn. De open planken in een badkamermeubel bevatten handdoeken, maar je kunt deze ruimte ook gebruiken om badspeelgoed op te bergen. 

3. Ditch de handdoekstang. 

Bij het plannen van de badkamer hebben we in plaats van handdoek stangen gekozen voor haken. Mijn dochter hangt haar handdoek zelf op en ik hoef me nooit druk te maken over het opnieuw vouwen of reorganiseren.

4. Kies een grote wasbak voor een kindvriendelijke badkamer

Als je badkamer de ruimte heeft, overweeg dan om een badkamermeubel met ​​grote wasbak te gebruiken in plaats van dubbele wasbakken. De grotere gootsteen biedt plaats aan meer handen tegelijk en is sneller schoon te maken.

5. Gebruik familiefoto’s als kunst. 

Kinderen vinden het heerlijk om afbeeldingen van zichzelf te zien. In plaats van een typisch landschap op te hangen, maak je dingen persoonlijk door favoriete familiefoto’s te kiezen om je muren te versieren.

6. Installeer lambrisering 

Je weet waarschijnlijk al hoe ruw kinderen kunnen zijn op muren, vooral op krappe plekken. Het installeren van lambrisering helpt niet alleen om de badkamer te beschermen tegen deuken en krassen, maar het zal ook karakter toevoegen aan de ruimte.

badkamer backsplash

Backsplash is ideaal om een badkamer kindvriendelijke te maken: je maakt het met één veeg schoon

7. Voeg meer opslagruimte aan de badkamer

Opslag in een kindvriendelijke badkamer is belangrijk. Opslag in een badkamer die kinderen gebruiken, is van cruciaal belang. Ze hebben badhanddoeken, speciale zeepjes, tandenborstels die ronddraaien en badspeelgoed. Alleen al het bad speelgoed heeft al een eigen kastje ansich nodig! 

8. Overweeg een badkamer met volledige wandtegels. 

Dit is vooral een goede tip voor tegen backsplash. Kinderen hebben de neiging om rond te spetteren tijdens het handen wassen. Een backsplash die doorloopt tot aan het plafond, beschermt de droge muur tegen drassig worden, perfecte oplossing voor een kindvriendelijke badkamer. Bekijk ook goed of de vloer kindvriendelijk is, check in deze post de meest kindvriendelijke vloeren!

En vertel: heb jij nog handige aanvullende tips om de badkamer kindvriendelijker in te richten? En als je dan toch bezig bent met kindvriendelijke aanpassingen, kijk dan ook even bij onze andere artikelen zoals : hoe je je huis kindvriendelijk inricht of onze tips over het kindvriendelijk inrichten van de tuin.  

Succes!

About Cassandra Pater

Overachiever en gestructureerde chaoot: zorgt voor ijzersterke content in de vorm van blogs, branding & webdesign voor jouw bedrijf, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Heeft ook nog 2 leuke Blogs: www.momambition.nl en www.interiorqueen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.